Deltagarna i programmet "Vinnarskallar". Pressbild.
Deltagarna i programmet "Vinnarskallar". Pressbild.

De medverkar i nya programmet "Vinnarskallar"

ANNONS
|

Fyra kvinnliga och fyra manliga paraidrottare gör upp om titeln årets vinnarskalle i det nya TV4-programmet med samma namn. Paraidrottarna möts i olika tävlingar – bland annat cykling, armklättring, surfslalom och sumobrottning – och de får dessutom berätta om sina liv och karriärer.

Bland deltagarna finns bland andra paraishockeyspelaren Andreas Neuman från Hofors, roddaren Ebba Einarsson från Falkenberg och Niclas Rodhborn från Stockholm. Rodhborn är förbundskapten för landslaget i rullstolstennis och säger att "Vinnarskallar" är bland det roligaste han varit med om.

"Blandningen av intressanta och gripande livshistorier, härlig vänskap, och rivalitet i roliga tävlingar gör detta till en unik upplevelse jag tar med mig resten av livet", säger Niclas Rodhborn i ett pressmeddelande.

ANNONS

"Vinnarskallar" påminner till sitt upplägg om SVT:s populära "Mästarnas mästare". Programledare är Frida Nordstrand och programmet har premiär den 5 mars på TV4 och TV4 Play.

TT

Fakta: Här är alla deltagare

Andreas Neuman, 34 år från Hofors, spelar i paraishockeylandslaget och var målvakt för Sverige i Paralympics i Sydkorea 2018.

Aron Anderson, 31 år från Täby, har varit med i fyra Paralympics i tre olika sporter. Han är dessutom den första personen i rullstol som bestigit Kebnekaise, han har tagit silver på Ironman-VM på Hawaii och åkt sex Vasalopp.

Ebba Einarsson, 19 år från Falkenberg, tog 2017 sitt första SM-guld i sprint i rodd som senior. Bara en vecka efter SM-guldet drabbades hon av en blödning i ryggmärgen och blev förlamad från midjan och neråt. Ebba har nu tagit sig tillbaka och börjat tävla igen, trots förlamningen, och i höstas deltog hon i rodd-VM i Bulgarien.

Lina Watz, 22 år från Karlstad, har deltagit i tre EM, fyra VM och ett Paralympics. Så sent som i fjol tog hon EM-silver och satte svenskt rekord på 100 meter ryggsim.

Marit Sundin, 45 år från Täby, kommer ursprungligen från Dalarna. Hon vann guld i Paralympics 1992 i storslalom och vann dessutom hela fem VM-guld på alpina VM 1990. Har även spelat rullstolstennis och varit rankad 39:a i världen.

Niclas Rodhborn, 50 år från Stockholm, kommer ursprungligen från Gotland och har haft en lång och framgångsrik tenniskarriär (rankad 11 i världen i både singel och dubbel), med bland annat två lag-VM-guld. Han har varit med i Paralympics i både rullstolstennis och rullstolsbasket. I det sistnämnda har han även ett EM-guld. Han är nu förbundskapten för landslaget i rullstolstennis.

Per Kasperi, 25 år från Täby, spelar i paraishockeylandslaget tillsammans med Andreas Neuman och har varit med i hela tre Paralympics, nu senast i Sydkorea 2018.

Rebecka Sternisa Bellander, 24 år från Oskarshamn, har spelat rullstolstennis sedan 2012 och vunnit fem SM-guld och Nordiska mästerskapen. Hon är just nu rankad som nummer 47 i världen. Det stora målet är Paralympics i Tokyo 2020.

Källa: TV4

ANNONS