Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

”Vi vill såklart höra de nya låtarna, kunna stoltsera med att vara först med att höra dem live”, säger Elin Mellbergstedt och Emma Lilja.
”Vi vill såklart höra de nya låtarna, kunna stoltsera med att vara först med att höra dem live”, säger Elin Mellbergstedt och Emma Lilja.

De drog till New York för Håkan Hellström

Fansen Elin och Emma reste från Göteborg till New York för att se Håkan Hellström. – Jag hade åkt även om han spelat i Nordkorea, säger Elin Mellbergstedt.

Slamrande byggarbeten och dundrande trafik överröstar nästan Elin Mellbergstedt och Emma Lilja när vi träffar dem utanför Gramercy theatre på 23:e gatan på Manhattan.
Det är mer än ett dygn kvar till den första av Håkan Hellströms två spelningar i New York. Arbetskamraterna och kompisarna Elin och Emma är peppade men försöker hålla ned förhoppningarna.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av konserten. Jag är så nöjd bara med att vi är här, att vi har biljett och att Håkan ska spela. Det räcker liksom för mig. Det är bättre att bara släppa allt och ta det som det kommer, säger Emma Lilja.

Det var Elin som fixade biljetterna. Envist satt hon en hel dag och uppdaterade sidan innan hon till slut lyckades få loss två platser. De båda umgås egentligen inte jätte­mycket, men de fann varandra i samband med Hellströms spelning på Ullevi för två år sedan.

– Håkan för ju samman människor, det märker man här om inte annat, tycker Elin som tillsammans med Emma skapat en Facebook-grupp.
Planen är att alla som vill ska mötas upp redan på eftermiddagen. Platsen är väl vald, Azalea Pond, i Central park.
– Passande namn, eller hur? säger Elin som beskriver sig själv som ett hängivet fan.

Emma Lilja har en lite annan relation till Håkan Hellströms musik.
– För mig är det så att Håkan och hans låtar betyder mycket snarare än att jag är ett tvättäkta fan. Håkans musik och texter har funnits med sedan jag var tretton år och kommer att finnas med resten av livet, menar Emma.

– Han sätter ord på alla känslor man någonsin haft, förklarar Elin som började lyssna på Håkan Hellström när hon var elva år.
– Jag fick lyssna i smyg, det var Dr Dre och Tupac som gällde, så jag petade in Känn ingen sorg sist på skivorna jag brände. I Kortedala var det töntigt att gilla Håkan på den tiden. Nu älskar ju alla honom.

Mest läst