Dagens festivalgäst: Nina Zanjani

Skådespelaren Nina Zanjani håller i invigningsceremonin när den 39:e upplagan av Göteborgs filmfestival på fredagskvällen drar igång med världspremiär av Yarden, i regi av Måns Månsson.

ANNONS
|

Du håller i invigningen på Draken - vad är det du ska göra?

- Ja, det är ju inte så att jag ska vara någon ståupp-komiker eller göra någon egen show. Jag ska hålla i helheten under kvällen. Invigningen på Draken är för inbjudna gäster men alla som vill kan se den eftersom den samtidigt livestreamas. Sedan ska jag spela plattor också, på premiärfesten senare på kvällen. Jag ser fram emot kalaset!

Vilken relation har du till Göteborgs filmfestival?

- Jag är en filmfestivalfantast! De år jag kunnat gå har jag verkligen gjort det så mycket som möjligt. Det är kul att gå in på vilken film som helst, roligast är att slinka in, att inte veta exakt vad man ska möta. Det är som att röra sig mellan olika scener på en musikfestival. Helst hade jag velat besöka festivalen så, hela dygnet, riktigt grotta in sig. Men i år hinner jag bara vara med första helgen, så jag tänkte försöka se Pojkarna.

ANNONS

Vad har du på gång i övrigt?

- Just nu förbereder jag en resa till Central- och Sydamerika, en resa på två månader, jag åker nästa vecka. I april är jag tillbaka på Dramaten med Kärleken kommer att skilja oss åt och i maj ska jag jobba med Mattias Andersson för första gången, exakt med vad kan jag inte säga än.

ANNONS