Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

171005-carola-540228_se.gp_1.jpg
Carola Häggkvist har skrivit den nya låten tillsammans med kärleken Jimmy Källqvist: "Han brukar sitta och mys-spela och då är det så otroligt bra, då kommer det en massa melodier från mig. Men oftast är vi på väg någonstans, det där är under tiden som man fixar innan man ska ut genom dörren. Vi har sagt det, att vi måste ta oss tid till att komma in i studion lite mer. Det är fantastiskt kul."

Carola: "Det här är egentligen jag"

Carola Häggkvist tänkte ligga lågt det här halvåret. Men i stället släpper hon en ny popsingel i samband med Världens barn-galan, en låt hon har skrivit tillsammans med kärleken Jimmy Källqvist.

Musiken till låten kom till i Sydafrika när Carola och pojkvännen Jimmy Källqvist satt och spelade, sedan skrev hon texten hemma i Sverige. Den nya poplåten, "Til' the end", framför hon på Världens barn-galan under fredagskvällen.

Den handlar om hennes kärlek till sina barn, och till en början skrevs den inför hennes sons student.

- Det var Världens barn-produktionen, SVT, som verkligen ville ha med mig, jag var med första året, för 20 år sedan. Det finns så många olika välgörenhetsgalor man kan göra, jag tänkte att jag ville göra något nytt och fräscht då också. De frågade om jag hade någon låt och då sa jag att jag skrev en till min sons student, säger Carola.

Fått flera förfrågningar

Hon fick en positiv kick när produktionen uppmuntrade henne till att göra poplåten.

- Det här är egentligen jag, jag är mer än en jul- och balladsångerska. Det här passar väldigt bra. Nu känner jag också att en del pusselbitar börjar falla på plats, så att man kan jobba fram en hel produktion, säger hon.

När ett nytt album skulle kunna släppas vet inte Carola. I vinter är hon ute på den turnerande showen "Stjärnklart", och efter det har hon flera erbjudanden att välja mellan.

- Jag har fem riktigt bra förfrågningar, alltifrån "Let's dance" till liknande saker som tar tid, sedan har jag fem egna grejer som jag egentligen borde satsa på. Min sångakademi jag skulle vilja starta, till pop-plattan, till min egen biografibok och så vidare. Men jag har ingen brådska heller. Jag vill hinna med mina barn, göra saker med kvalitet och med kraft. Det blir väl så med åren, att man sållar, säger hon.

"Göra det bättre"

Världens barn-galan betyder mycket för Carola Häggkvist.

- Så länge det finns ett barn som lider så måste vi finnas där som vuxna, det är vårt medmänskliga vuxna ansvar, tycker jag. Det är fantastiskt att vi kan hjälpa till, att vi kan göra det bättre för andra familjer och barn på jordklotet, säger hon.

Radiohjälpens insamling Världens Barn genomförs i samarbete med 14 humanitära organisationer. Galan sänds i SVT1 den 6 oktober.

Fakta: Carola Häggkvist

Ålder: 51.

Karriär: Har en lång musikkarriär bakom sig. Fick sitt genombrott med låten "Främling" i Melodifestivalen 1983, vann Eurovision Song Contest med "Fångad av en stormvind" 1991.

Aktuell: Med poplåten "Til' the end" som hon släpper i samband med Världens barn-galan på fredagen. I vinter deltar hon också i den turnerande showen "Stjärnklart" med bland andra Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och Loreen.

Mest läst