Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Brist på byxor upprör i "Idol"

Under veckans fredagsfinal i "Idol" gästades programmet av den svenska världsstjärnan Tove Lo. Men framträdandet väckte starka reaktioner i sociala medier. Varför? På grund av att hon inte hade några byxor på sig. "Hennes konstnärliga uttryck är hennes eget", säger Clara Tengbom, exekutiv producent för "Idol", TV4.

Kvällens fredagsfinal i TV4:as "Idol" gästades av ingen mindre en den svenska stjärnan Tove Lo som gjort succé världen över. Hemma i Sverige har hon överösts med Grammisar och P3 Guld-priser och i resten av världen går det också minst sagt hyfsat – just nu är hon till exempel på turné i Nordamerika tillsammans med Maroon 5.

LÄS MER: Tove Lo i kvällens Idol

Men i sociala medier reagerade många på det faktum att hon inte hade några byxor under framförandet av låten "Cool Girl". "Har blivit gammal men Tove lo i Idol är ju direkt olämplig", skriver en person. "Hemsk klädsel. Tänk att ingen berättade för Tove Lo att hon glömt byxorna...", skriver en annan. "Inatt drömde jag mardröm om att jag ställde mig på en scen utan byxor och nu står Tove Lo och sjunger utan byxor på Idol. Wat?!" skriver en tredje.

"Vi är superstolta"

Men TV4 håller inte med om kritiken.

- Vi är superstolta över att Tove Lo gästar oss i Idol. Hon är en av våra svenska världsartister just nu och hennes show visade varför, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för Idol, TV4, och fortsätter;

- Hennes konstnärliga uttryck är hennes eget, men självklart tråkigt att tittare tog illa upp under tv-sändningen.

"Det minst skadliga man kan göra"

På Twitter slår stjärnan tillbaka mot kritiken. Flera personer skriver att de inte ser problemet.

"Håller med dig.. dessutom är väl att ta på sig själv det minst skadliga man kan göra?? :)" svarar Tove Lo.

Själv är Tove Lo tydlig med vad hon tycker sedan tidigare: 

- Jag avskyr när folk säger åt mig att det finns saker jag inte kan göra för att jag är tjej. Då gör jag det dubbelt så mycket, sa hon i en MTV News-intervju i fjol.

Mest läst