Blue For Two jobbar på ny skiva

ANNONS
|

Blue For Two var centrala i Göteborgs musikscen under slutet av 80-talet. Tillsammans gjorde producenten och musikern Henryk Lipp och sångaren Freddie Wadling säregen och svärtad popmusik. Blue For Two släppte fem album med Songs from a pale and bitter moon som kreativ formtopp 1988. Det senaste duon gjorde tillsammans var albumet Moments 1997 med tillhörande singeln Skin där Freddie sjöng duett med Cecilia Nordlund.

Men nu är det alltså dags igen.

- Vi har helt enkelt lust med det här just nu. Jag och Freddie har skrivit tillsammans sedan ett halvår och har fått ihop åtta låtar. En halv skiva kan man väl säga. Det låter ungefär som man kan förvänta sig. Musiken bottnar i det gamla men har en tydlig framåtriktning. Jag är en obotligt svart romantiker och gillar att göra små svarta popsånger, säger Henryk Lipp.

ANNONS

Det finns ingen egentlig deadline för när man ska vara klara, "Blue For Two har aldrig varit så bra på deadlines" som Lipp uttrycker det, och det finns än så länge inget skivbolag inkopplat.

- Men vi vill ändå jobba på ordentligt och försöker piska upp stämningen mellan oss så att det ska hända saker, säger Henryk Lipp som inser att många kommer att ha högt inställda förväntningar på resultatet.

- Jo, men det går inte att tänka på. Jag har så mycket egna förväntningar att bära omkring på så omvärldens reaktioner får man försöka ha något slags spjuveraktig syn på.

ANNONS