Christer Björkman gratulerar Benjamin Ingrosso till sjundeplatsen.
Christer Björkman gratulerar Benjamin Ingrosso till sjundeplatsen.

Benjamin Ingrosso om sjundeplatsen: "Magiskt"

Med "Dance you off" slutade Benjamin Ingrosso på en hedrande sjundeplats i Eurovision Song Contest.

ANNONS
|

Lysrören sprakade i rött, blått och vitt, precis som de skulle, och Benjamin Ingrosso levererade prickfritt ännu en gång. Men det var ändå inte "Dance you off" som gick hem allra bäst ute i Europa, utan Israels Netta som kacklade sig till segern.

När han dansat av sig Eurovision Song Contest och reser hem får Ingrosso glädja sig över att bli sjua.

Behöver fler lyssningar

Men länge såg placeringen ut att bli högre. Ingrosso fick tolvpoängare efter tolvpoängare och låg tvåa efter Österrike när de 43 jurygrupperna delat ut sina poäng.

Det visade sig däremot att jurygrupperna och tittarna var långt ifrån överens. När det var dags för tittarrösterna fick Benjamin ingrosso bara 21 poäng – vilket innebär att han med enbart dessa röster hade hamnat betydligt längre ned än en sjundeplats.

ANNONS

- Det är lite surt så klart. Om jag får tänka varför, kan det vara för att låten behöver några lyssningar eftersom att den är så minimalistisk, och alla nummer i år var så himla stora och med pyro. Om man inte har sett den förut kanske den försvinner lite. Den behöver några lyssningar till. Eller så gillar de mig inte, jag vet inte, säger han.

"Festa sönder"

Men Benjamin Ingrosso framhåller att han ändå är väldigt nöjd med sitt framträdande och glädjer sig över att han gick hem så stort hos jurygrupperna.

Hans 274 poäng gav honom det bästa resultatet av de nordiska länderna. Näst bäst i grannkampen gick Danmarks vikingar – Rasmussen med låten "Higher ground" på nionde plats.

Norge som tidigare både varit förhandsfavorit och hyllats av Benjamin Ingrosso hamnade på femtonde plats.

TT: Hur kommer du att fira din placering?

- Jag kommer att fira med familj och vänner. Och festa sönder, säger han.

ANNONS
Lissabon, TT:s utsända

ANNONS