"Babylon Berlin" har blivit en stor succé i hemlandet Tyskland. I Sverige kommer den att visas på SVT. Pressbild.
"Babylon Berlin" har blivit en stor succé i hemlandet Tyskland. I Sverige kommer den att visas på SVT. Pressbild.

"Babylon Berlin" största tyska dramasuccén

ANNONS
|

Det är den dyraste tyska serie som hittills har producerats. "Babylon Berlin" har kostat 40 miljoner euro att spela in och när den hade premiär på tv-kanalen ARD i söndags sågs de tre avsnitten av 8,5 miljoner tittare, skriver Variety.

Serien handlar om första världskrigsveteranen Gereon Rath som jobbar som poliskommissarie i Weimarrepublikens Berlin. Seriens första säsong utspelar sig 1929, kring åren när Berlin var känt som ett syndens näste. En av spelplatserna är kaféet Moka Efti, som på nätterna förvandlades till stadens hippaste danspalats.

Amerikanska Netflix har köpt rättigheterna till seriens två säsonger och i Storbritannien och Irland har den blivit den mest populära icke engelskspråkiga serien. Den visades nämligen först på betalkanalen Sky, som sänder i Tyskland och en rad andra europeiska länder.

ANNONS

SVT har köpt visningsrättigheterna, men skriver i ett mejl till TT att man ännu inte har fastställt något sändningsdatum. En tredje säsong är på gång att spelas in och kommer att ha premiär 2019.

TT

ANNONS