Babben leder SVT-underhållning i vår

ANNONS
|

Komikern Babben Larsson får ofta frågan om hon vill leda tv-program. Allt som oftast blir det nej.

Men inte den här gången.

28 februari är det premiär för hennes nya fredagsunderhållning "Stjärnor hos Babben".

-Jag är inte en sådan person som kan leda program i största allmänhet, jag är en komiker som kan leda program om det är rätt program. Och den här gången var det rätt. Det är en typ av program som jag själv gärna hade varit med i, säger Babben Larsson till TT.
Nya sidor

Hon beskriver sitt nya program som "en crossover mellan en talkshow, ett frågeprogram och lite hyllning". Bland gästerna återfinns svenska musiker, däribland Markoolio, Charlotte Perrelli och Tommy Körberg, som på förhand endast fått veta att de ska sjunga ett par nummer tillsammans med Babben. Därefter kan vad som helst hända i studion.

-Vi har gjort gedigen research och grävt i saker från det förflutna. Vi testar gästen, hur bra är den på att minnas saker från förr? Vi har också tagit reda på sidor hos personen i fråga som folk inte känner till. Det kan vara att man är bra på att hugga ved eller baka, och sen är det upp till bevis, då testar vi det i studion. Det är ett kul upplägg, säger Babben Larsson, som också poängterar att programmet kommer innehålla stunder av allvar:
-Visst kan man bli allvarlig också, allas liv går inte rakt fram. Det finns svarta stråk i allas liv. Och det kommer vi inte väja för även om det inte är vad vi gräver ner oss i.
Hoppas på långkörare

Senast Babben Larsson ledde ett eget program, var med "Babben & Co", som sändes i två säsonger under åren 2007 och 2009. Första säsongen sågs av 1.5 miljoner tittare i genomsnitt, men under säsong två sjönk tittarsiffrorna och därefter skrotades programmet.

ANNONS
-Det var ett himla mysigt format, så det var lite snopet när det inte fick fortsätta, men SVT har en stor omsättning av format så det var inte så konstigt. Men den här gången hade det varit kul om man fick fortsätta länge. Jag skulle gärna tröska igenom hela artisteliten, säger Babben Larsson.

Född: 29 oktober 1956 i Gotland som Barbro Karin Viola Larsson.

Bakgrund: Tog examen vid Teaterhögskolan i Stockholm 1980 och blev ståuppkomiker senare samma decennium. Har medverkat i tv-program som "Släng dig i brunnen", "Parlamentet" och "Babben & Co". Utsågs till årets kvinnliga komiker både 2008 och 2013.

ANNONS