Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Indiska författaren och medborgarrättsaktivisten Arundhati Roy släpper nytt efter tjugo år, och kommer till Bokmässan. Bild: Mustafa Quraishi, TT
Indiska författaren och medborgarrättsaktivisten Arundhati Roy släpper nytt efter tjugo år, och kommer till Bokmässan. Bild: Mustafa Quraishi, TT

Arundhati Roy hedersgäst på Bokmässan

Indiska succéförfattaren släpper ny bok. "En av de största litterära händelserna i förlaget historia" skriver förläggaren Dorotea Bromberg.

Indiska författaren Arundhati Roy blir en av huvudgästerna på årets Bokmässa. 1997 debuterade hon med romanen De små tingens gud som lästes i miljoner exemplar över hela världen.

Som första indiska författare belönades hon då också med det prestigefulla Bookerpriset. Sedan dess har hon verkat som samhällsdebattör, politisk skribent och fredsaktivist. Efter två decennier av litterär tystnad blev det i höstas känt att hon skrivit en ny roman.

Rätigheterna till boken, som på svenska kommer att få titeln Den yttersta lyckans ministerium, har redan sålts till 31 länder.

"Djupt tacksam att få ge ut boken"

Den 5 juni ges boken ut i USA, England och Indien. Svenska läsare får vänta till 13 september, då berättelsen kommer i svensk översättning. Boksläppet sker lagom till Bokmässan i Göteborg som drar igång 28 september.

"Jag tvekar inte att säga att Den yttersta lyckans ministerium är en av de största litterära händelserna i förlagets fyrtiotreåriga historia. En bok som jag är djupt tacksam att få ge ut " skriver förläggaren Dorotea Bromberg i ett brev till GP:s kulturredaktion.

Mest läst