Anna Brolin om våldtäktshoten: Klart man känner sig skärrad

Efter upprepade grova hot anmälde TV-profilen Anna Brolin ett antal inlägg på sociala nätverket Twitter. Tjänsten meddelade att hoten inte bröt mot deras regelverk. Nu uppmanar hon tjänsten att se över sin policy.  - Våldsuppmaningar ska aldrig vara accepterat, säger hon.

ANNONS
|

Anna Brolin är en av TV4:s mest meriterade fotbollsjournalister och nominerades nyligen till tv-priset Kristallen som Årets sport-tv-profil. Iett inlägg på Twitter och Instagramberättar honom hur hon mottagit ett 40-tal hot som hon tyckte var så grova att hon valde att anmäla dem till Twitter.

- Jag tror att alla vi som är flitiga användare av sociala medier får stå ut med en hel del, men när det går så långt som hot och våldsuppmaningar så är det klart att man känner sig skärrad och reagerar, säger hon om händelsen.

Anna Brolin berättar att hon anmälde hoten till Twitter, men fick svar där de meddelade att de inte bröt mot det sociala nätverkets regler, vilket är anledningen till att hon valde att skriva sitt inlägg.

ANNONS

- Det kändes antingen som att jag fick ett automatiskt svar, eller som att de inte förstod hur allvarliga hoten var. Hot om våld är en företeelse som borde regleras hårdare och på ett helt annat sätt än idag i sociala medier. Att sådant får förekomma spär bara på hatet. Det har varit en extrem sommar när det handlar om sexuellaofredanden över lag, och det ska inte vara accepterat i någon form.

Många som stöttat

Anna Brolins inlägg har väckt många reaktioner och tusentals har valt att vidarebefordra budskapet genom att retweeta det på Twitter. Något som ändå har gett Anna Brolin visst hopp tillbaka.

-Det känns som ett bevis på att det ändå finns mycket anständighet där ute. Men min poäng är att de här forumen måste skärpa sina regelverk. Det ska inte vara okej att bete sig hur som helst. Det kan inte anses vara rumsrent att uttala sådana här hot.

Kontot som de grova hoten kom ifrån har också försvunnit från Twitter, om det blivit avstängt eller om personen bakom det valt att avsluta sitt konto är oklart.

ANNONS