Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Allyawan chockad efter sistaplatsen i Melodifestivalen

Han kom sist i deltävlingen i Malmö. På Instagram är Allyawan självkritisk för att han sjöng falskt. "Jag blev chockad" skriver han.

– Jag var tvungen att säga nåt så inte folk tror att jag är dum i huvudet och att jag är helt tondöv, säger Allyawan till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"I blew it"

Efter att ha sett klipp på sin egen insats i Melodifestivalens deltävling i Malmö, där han slutade sjua, skrev artisten ett känslosamt inlägg på Instagram.
Han skriver att han "blev chockad över hur fel jag låg i ton. Inte fattat det förrän nu. Helt off pitch."
"Inte för att jag trodde att jag skulle gå vidare... men jag förstår verkligen nu varför jag kom sist. I blew it" skriver han.

 

 

Satt igår och kollade för första gången på mitt framträdande från Mello och blev chockad över hur fel jag låg i ton. Inte fattat det förrän nu. Helt off pitch. Även om rapversen satt bra så måste jag erkänna att jag är fett besviken på mig själv då jag satte det här så mkt bättre under repetitionerna. Det är dock fint av er att visa mig kärlek och support ❤ jag kommer däremot att behöva bearbeta det faktum att jag brände en bra låt framför 3 miljoner tittare. Ni kan säga vad ni vill men det är inte kul alls för mig. Jag har högre krav på mig själv. Kommer behöva överbevisa mig själv och satsa på att ta mig tillbaka. Inte för att jag trodde att jag skulle gå vidare... men jag förstår verkligen nu varför jag kom sist. I blew it 🙂 Har dock aldrig varit mer hungrig för att motbevisa mitt fall. Den tiden kommer. Än är det inte slut. Jag ska komma segrande ur allting oavsett. Oroa er inte för det. #Lofe kommer snart men sen blir det också renodlad rap skiva för er som tror att jag tappat stinget. Jag tänker visa er vad flow och bars är. Kärlek till er alla ❤ tack för alla fina ord 🙏

Ett inlägg delat av ALLYAWAN (@wan4real)

Märkte inte att han sjöng falskt

– Jag brände en låt inför tre miljoner tittare. Jag ber ingen om ursäkt, det skulle vara till mig själv i så fall. Det har varit jobbigt för mig att lyssna på.
Under själva framträdandet märkte han inte att han sjöng falskt.
– Jag är extremt ovan vid den sortens medhörning som de har och jag vet inte vad som hände. Det var ett dåligt framträdande, helt enkelt. Jag kom in fel.
Han är nöjd med allt annat, rappen, scenografin, koreografin och han tyckte att sången satt på repetitionerna. Men sedan hände något när det väl var dags.

"Ingen lät låt"

Allyawan är mest självkritisk, men tycker också att det var konstigt att man inte hade lagt in något av melodin i själva musiken, för att stötta sången.
– Jag vet inte varför vi inte hade lite playback, lite av leaden där bak, som alla andra hade. Det är ingen lätt låt heller, den ligger lite högt.
Efter att ha vilat några dagar är han sugen på revansch.
– Det är en uppförsbacke, men det är inte första gången för mig. Det är mycket hunger också, att ta mig tillbaka och motbevisa att jag inte skulle kunna sjunga.

Släpper album i april

Erfarenheten från Melodifestivalen har på det hela taget varit positiv och han har fått mycket stöd och kärlek, både från produktionen och från fans och vänner.
– Det var massor av kärlek, inga som helst dåliga vibbar. Det kan aldrig tas ifrån erfarenheten att det var extremt roligt, hur dåligt jag än sjunger.
Senast i april ska han släppa sitt nya album Lofe (en hopskrivning av love och life) sedan väntar spelningar, när och var är dock inte offentligt än. Mellolåten Vart har du vart är inte med på skivan, men Allyawan lovar att han kommer att sjunga den live.
– Jag måste göra det, om inte annat för att visa att jag kan lägga den fetare.

Läs mer om Melodifestivalen 2017
Mest läst