Nu är det Albin Lee Meldaus tur att få sina låtar tolkade i "Så mycket bättre". "Det känns som att jag har fått vänner för livet", säger han. Arkivbild.
Nu är det Albin Lee Meldaus tur att få sina låtar tolkade i "Så mycket bättre". "Det känns som att jag har fått vänner för livet", säger han. Arkivbild.

Albin Lee Meldau: "Var lite som en tripp"

Sist ut att få sina låtar tolkade av "Så mycket bättre"-artisterna är Albin Lee Meldau – som beskriver deltagandet i tv-produktionen som surrealistiskt.

ANNONS
|

Albin Lee Meldau kom in i programmet lite som en doldis, men fångade snabbt publikens hjärtan. 2016 släppte han singeln "Lou Lou" som nu har över 20 miljoner strömningar på Spotify och sedan premiären av "Så mycket bättre" är han en självklar del i många tv-tittares lördagskvällar.

- När man är så pass ny i branschen som jag är, att få sitta med eliten i sitt skrå och Christer Sjögren som har varit artist i 50 år, det är inte någonting man kan förstå riktigt, säger han.

ANNONS

"Tårarna rann"

På lördag sänds programmet där Albin Lee Meldau får sina låtar tolkade av Charlotte Perrelli, Linnea Henriksson och resten av gänget – det sista ordinarie avsnittet innan finalen där samtliga artister ska ta sig an Monica Zetterlunds klassiker.

- Jag är en person som lever med mina känslor på utsidan och kan inte förställa mig på något sätt, jag försöker att vara mig själv. Det är min dagbok vi sitter och lyssnar på, det är en stor ära och samtidigt väldigt läskigt. Jag tycker att de gjorde det fantastiskt bra, tårarna bara rann, säger han.

"Glömde kamerorna"

Det är första gången Albin Lee Meldau deltar i en så stor tv-produktion, men han hade inga problem med att slappna av under inspelningen.

- Jag upplevde att det var som att stå på scenen dygnet runt, och om man vill vara bra på scenen är man så äkta man kan. Det gick ganska snabbt för mig att glömma kamerorna och efter några glas vin fanns de inte, säger Albin Lee Meldau.

ANNONS

Sedan premiären har han märkt ett uppsving för sin musik, samtidigt som fler fans än tidigare kommer fram till honom på gatan. Efter årsskiftet kommer han att släppa en akustisk ep.

- Förhoppningsvis får jag ut ännu mer musik under året, men jag tar det ett steg i taget och tänker inte så mycket. Jag jobbade som lärare i januari förra året och nu sitter jag här. Det går snabbt upp och ner, men jag tänker att jag ska ha en karriär på 50 år precis som Christer, säger han.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

TT

Fakta: Årets artister

Albin Lee Meldau: Slog igenom med låten "Lou Lou" 2016, innan dess har han bland annat varit gatumusikant. Den första juni släppte han debutalbumet "About you".

Linnea Henriksson: Har varit aktuell på den svenska musikscenen sedan 2010 då hon medverkade i "Idol". 2017 släppte hon albumet "Linnea Henriksson". Under våren tolkade hon "Mamma är lik sin mamma" i Melodifestivalen tillsammans med rapparen Stor, som också medverkar i "Så mycket bättre".

Louise Hoffsten: Släppte i år sitt 20:e album som artist, "Röster ur mörkret". Hon fick sitt genombrott 1993, samma år prisades hon både på Grammisgalan och Rockbjörnen.

Stor: Rapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, slog igenom med debutalbumet "Nya skolans ledare" och tilldelades bland annat en Grammis i kategorin årets hiphop/soul 2013.

Christer Sjögren: Sångare i dansbandet Vikingarna mellan 1978 och 2004, som dessutom har gett ut närmare 20 soloskivor sedan 1989.

Charlotte Perrelli: Tog hem Eurovision Song Contest 1999 med "Take me to your heaven". Hon vann även Melodifestivalen 2008, och har under karriären släppt nio studioalbum, samt varit aktiv som programledare och musikalartist.

Eric Gadd: Debuterade 1987 med albumet "Hello!" och står bakom klassiker som "Bara himlen ser på" och "Do you believe in me" och har Grammisbelönats tre gånger. Syns just nu i den egna krogshowen "OMG" i Stockholm.

ANNONS