90-talet är hetare än någonsin

Spice Girls återförenas, alla springer runt med platåskor och dagens hipsters ser ut som Will Smith på 90-talet. Ingen har väl missat att just detta årtionde är hetare än någonsin?

ANNONS
|

Om någon missat:Idag ser alla hipsters ut som de kommer direkt ur tv-serien Fresh Prince iBel Air.

GP har listat några 90-talstrender som idag är hetare än någonsin.

Mode:

1. Bomberjacka:

Kanske mest tillhörde högerextrema på 90-talet. Och kickers. Men idag verkar det nästan obligatoriskt att ha en bomberjacka i valfri färg. Både tjejer och killar bär detta storstadsplagg.

Exempelvis Danny Saucedo:

2. Platåskor:

Alla minns förmodligen buffaloskorna. Dessa används än idag av exempelvis Rebecca och Fiona. Men dessutom har "vanliga" skor, exempelvis ett par klassiska adidas, fått sig en platå.

3. Flätor i håret:

På 90-talet flätade man lite hur som helst. Idag gör man dessa som Rosh på bilden, eller bara två stycken på vardera sida.

ANNONS

4. Bandanas:

Riktigt trendigt, speciellt bland alla coola på 90-talet. Och när Linda Pira gjorde entré i hiphop-Sverige skulle helt plötsligt alla damer ha bandana.

5. Piercings:

På 90-talet piercade man sig lite här och där. Än idag sysslar ungdomar med denna syssla.

En som nyligen piercade sig var Paradise hotel-profilen Saga Scott:

6. Magtröja:

_Alla_ (typ) hade magtröja på 90-talet oavsett figur. Och idag är de minst lika heta, gärna med en matchande kjol till.

Alla Kardashians-systrarna kan det här:

7. Färgglatt hår:

På 90-talet färgade många sitt hår i glada färger med spray eller färgmascara. Nu kanske vissa gör det mer avancerat hos frisören eller med riktig färg hemma. Kylie Jenner är en av alla som tagit de extrema färgerna i håret till en helt ny nivå.

8. Chokers:

Bloggerskan Kissie är en av alla som har har tagit tillbaka så kallade "chokers". Alltså tajta halsband. Förr kunde man även ha en choker på exempelvis armen. Och vissa spårade ur så mycket att de tatuerade in chokers på överarmarna (!).

Musik:

9. Spice Girls:

Ingen har väl missat attSpice Girls ska återförenas, igen. Det verkar heller inte som någon någonsin tröttnar på detta girl power-gäng.

ANNONS

LÄS MER:Spice Girls hintar om comeback

10. Pojk- och tjejgrupper:

Spice Girls,Westlife, Backstreet boys, TLC, N´Sync. Listan är oöändlig över pojk- och tjejgrupper från 90-talet. Och samma koncept funkar även 2016. Ett gäng som barnen är tokiga i är norska tvillingparet Marcus & Martinus. Okej, dock en duo, men vad sägs om One Direction? Eller The Fooo Conspiracy?

LÄS MER:Hysteri på Marcus och Martinus Sverigebesök

11. Playback:

Vissa Riri-fans kanske blir lite ledsna nu, men under Rihannas Stockholms-konsert var det en hel del playback-varning. I flera recensioner påpekas det att hon många gånger struntade i att sjunga i mikrofonen. Men för att vara rättvis körde de flesta helt och hållet playback på 90-talet. Då skyllde man på att det inte gick att dansa och sjunga samtidigt. Några sådana ursäkter är inte riktigt okej 2016.

LÄS MER:Rihanna är en innovatör av rang

12. Rave:

På 90-talet skulle alla på rave och knarka - för att dra en Fucking Åmål-referens. Idag säger inte särskilt många rave. I stället används ord som Stamp eller Open Air. Men konceptet är egentligen detsamma. Untz untz musik, droger och konstiga människor.

Mat och dryck:

13. Tuggummi:

På 90-talet kostade tuggummi 50 öre styck och fans i smaker som Jenka, Hubba bubba och Funny Bunny. Det tuggas fortfarande flitigt, men nu ska det vara sockerfritt och gärna med lite flour.

ANNONS

14. Hotshots:

Under en period var det pinsamt att beställa ett gäng hotshots. Bartendern brukade dessutom bli sur och ta det som en förolämpning. Men nu ska det tydligen vara helt ok igen och i vissa fall helt rätt.

15. Oboy:

Folks kärlek till Oboy har aldrig försvunnit. Gärna med mer chokladpulver än mjölk.

16. Tefat (Ufos):

Detta godis åts flitigt på 90-talet och även dagens ungdomar uppskattar denna saltbomb

ANNONS