5/8: Hatten av för fängslande historier

ANNONS
|

Modisten Malinda Damgaard har gjort karriär i en bransch där ytterst litet utrymme finns att göra karriär; så många kungliga dop och galopptävlingar hålls inte per år att särskilt många kan försörja sig på att göra extravaganta hattar. Men denna göteborgares kreationer pryder kungliga huvuden såväl som Lady Gaga, som förstås dyker upp i Sommar.

Programmet ger oss en inblick i hur det är att arbeta på ett stort modehus i London som frekventeras av popstjärnor och modeikoner. Första halvan är fängslande på detta vis. Vi får höra om arbetet på modehuset Philip Treacy och hur hon våga lämna för att starta eget i Sverige. Denna verklighet är fascinerande, likaså hennes mors släkthistoria i Ryssland.

ANNONS

Sedan är det som att den röda tråden tar slut, och mellan låtarna bjuds vi på lite spridda historier, det är lite hattkuriosa här och ett kort semesternedslag i Brasilien där. Ibland ger de känslan av utfyllning, men mestadels är historierna från ett högst ovanligt yrkesliv, som ofta utspelar sig under tidspress nattetid, riktigt trevlig lyssning. Allt på mycket behaglig göteborgska, dessutom.

Musik: Ebba Grön, Leila K, Fred Astaire, Elton John och förstås – Lady Gaga.

Sista mening: Tack och hej, leverpastej.

Tisdagens sommarvärd: Cecilia Edefalk.

ANNONS