31/7: Mer inflytelserik än många inser

ANNONS
|

Det verkar lätt för många att avfärda den yrkesgrupp hon tillhör som ytlig och därför är det befriande att Elin Kling tar upp hur hennes jobb förminskas. När hon stylar sägs det att hon "pillar på kläder", när hon designar en kollektion låter det att hon "tycker till". Visst ska hon stå för det hon gör likt andra entreprenörer som inte verkar i en bransch dominerad av unga kvinnor.

Hon berör även det faktum att hon bidrar till press på unga. Att det har blivit en folkrörelse att beskåda andras, och bygga sin egen, perfekta tillvaro. Elin Kling är en del av ett relativt nytt men stort fenomen som innebär just detta, det hade inte alls skadat att dröja kvar vid problematiken. Hon har så att säga inte ryggen fri för att hon är medveten om att hon genererar stress.

ANNONS

Annars är det ett trevligt prat om tillit till sin egen förmåga och familjen Klings äventyr. Möjligtvis kan det upplevas lite bortskämt i Sverige 2013, att beklaga sig över hur tröttande det är med pr-resor till olika storstäder?

Musiken: En blandning av lagom trendigt och lagom klassiskt, Dr Dre, Beach House, Pulp, Sylvia Vrethammar och Bruce Springsteen.

Sista meningen: Kör bara!

Torsdagens sommarvärd: Nadir "Red One" Khayat

ANNONS