Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Krantz skottvilja guld värd för Pixbo

Fyra mål i krossen senast och en ny fullträff i under söndagen. Pixbobacken Isabell Krantz har verkligen hittat målformen den här säsongen. – Tränarna har tjatat om att jag ska ta fler avslut och det har ju lönat sig, säger hon efter 3–2-segern mot Linköping.

Med 20 poängs skillnad i tabellen såg Pixbos bortamatch mot Linköping på förhand ut som en munsbit för Göteborgslaget. Tabellåttan saknade dessutom sin landslagsstjärna Amanda Larsson och det var mycket riktigt Pixbo som tog ledningen i den första perioden genom Lisa Andebratt.

När Julia Larsson sedan utökade gästernas ledning i inledningen av den andra såg matchen ut att vara stängd. Men Linköping gav sig inte och replikerade redan en minut senare.

– De gör det bra genom att backa hem och spela på våra misstag, säger Isabell Krantz, som med 40 sekunder kvar av mellanakten pangade in 3–1 i powerplay. Det var backens 13:e mål för säsongen, som bland annat innefattar fyra mål i 13–0-krossen mot Falun senast och ett hattrick i seriefinalen mot IKSU i november.

– Tränarna har tjatat om att jag ska ta fler avslut, vilket jag inte gjort tidigare, trots att mitt skott är en av mina främsta styrkor. Men sedan jag började med det den här säsongen har det ju lönat sig, säger Krantz, som fick se sina motståndare reducera en gång till i den tredje perioden.

– Vi har mängder av lägen och borde ha gjort fler mål, men det är ett bra Linköping vi möter och jag tycker det är starkt av oss att hålla och undan och vinna, säger hon.

Mest läst