Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kräftstjärtar med vitlökssås och bulgur

Att bjuda på mat i en stor kopp eller portionsskål är både trevligt och praktiskt. Grynrätter är lättare att äta ur något med kanter som håller emot.

Kräftstjärtar med vitlökssås och bulgur

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För 4 personer

20 minuter

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Till såsen:

1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

3 dl vatten

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk finhackad, färsk timjan

1-2 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

salt och peppar

Till servering:

300-400 g skalade kräftstjärtar

körsbärstomater

citron

Gör så här:

1. Koka bulgurgrynen. De läggs i kokande vatten, eller som här grönsaksbuljong, och får sjuda cirka 12 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt grynen svälla under lock i ytterligare några minuter.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt en tärning grönsaksbuljong, en eller två pressade vitlöksklyftor samt finhackad timjan. Sjud såsen fem minuter på svag värme.

3. Lägg upp bulgurgrynen i portionsskålar. Ringla över vitlökssås och toppa med avrunna kräftstjärtar och körsbärstomater. Lägg upp i portionsskål eller kopp. Garnera med timjan och citron.