Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Kors.

Kors jagar goda ljud

Precis som så många andra ställen runt om i Göte­borg slår Pustervik på stort när Internationella kvinnodagen ska firas. En av de två akterna för kvällen är Kors, ett femmannaband med Karin Hedlund på sång.

Kors består av fem vänner, som för ett par år sedan helt enkelt bestämde sig för att göra musik ihop.

– Egentligen handlade det nog mest om att vi ville göra något tillsammans, och det råkade bli det här bandet, säger Karin Hedlund.

Första repet ägde rum i en kompis tomma föräldrahem, dit medlemmarna tog med sig allt som gick att spela på. Trummisen Linda fick banka på såväl kartonger som soptunnor.

– Det lät verkligen skit, men vi tänkte att vi kör. Vi ville bara göra ljud tillsammans, fortsätter Karin.

Musiken de skriver är inte helt lätt att genrebestämma, men såväl långsam rock som psykedelia nämns. Kanske finns en eller annan ledtråd i hur bandet skriver sina låtar.

– Vi går bara till replokalen och börjar spela, sen kan vi hålla på i flera timmar. Vi spelar in allt vi gör, lyssnar på det i efterhand och försöker göra om det som blev bra. Det är lätt att bara spela, men svårt att göra om det som man tyckte om, säger Karin Hedlund.

Senare i år ska bandet ge ut en EP, och under sommaren hoppas de kunna göra en del festivalspelningar. Fast först av allt är det alltså Pustervik som gäller. Och där, säger Karin Hedlund, kan man förvänta sig något slags upplevelse, om man nu gillar Kors.

– Vi är fortfarande förvånade att andra gillar oss, även om vi tycker att vi är världens bästa band!

Mest läst