Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Beata Kollmats.

Kollmats förd till Sahlgrenska

Positivt för Göteborgs FC: seger 4–1 i cupen. Negativt: Beata Kollmats ryggskadades och fick föras till Sahlgrenska.

Göteborgs FC har vunnit Svenska cupen de två senaste säsongerna. Möjligheten att ta en tredje seger finns kvar efter gårdagens möte med division 1-laget Kungsbacka.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

GFC tog greppet direkt och ledde efter tjugo minuter med 2–0. Sedan bröts matchen i tjugo minuter, på grund av en otäck skada på GFC-backen Beata Kollmats.

- Kungsbacka lyfte in en frispark i straffområdet och när vår målvakt gick upp för att boxa bort bollen hamnade hennes knä i ryggen på Beata, säger GFC-tränaren Torbjörn Nilsson.

Kollmats blev liggande med stora smärtor, ambulans tillkallades.

- Hon hade väldigt ont. Hon fick smärtlindrande för att de skulle kunna lyfta upp henne på båren. De testade om hon hade känsel i fötterna och det hade hon.

På tisdagskvällen skulle Beata Kollmats röntgas på Sahlgrenska.

- Vi tappade spelet efter den händelsen, säger Torbjörn Nilsson.

Det är andra gången på kort tid som Kollmats fått lämna planen i ambulans. Den 4 augusti nickade hon ihop med Emilia Appelqvist i det allsvenska mötet med Piteå och bars ut på bår.

GFC fick dessutom avsluta tisdagens match med tio spelare under den sista kvarten.

- Vi gjorde våra sista byten när Olivia Schoug och Sara Lindén kom in. Sedan fick Olivia en lårkaka och då tyckte vi det var lika bra att ta ut henne. Men vi gjorde 4–1 i slutminuterna, säger Torbjörn Nilsson.

GFC är nu klart för åttondelen i cupen. Den spelas nästa år.

Göteborgarnas mål gjordes av Jessica Landström (2), Cathrine Dyngwold och Stina Segerström. Mimmi Asperot gjorde Kungsbackas mål.

Mest läst