Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Det bullrar och blåser och informationen om kollektivtrafiken är svår att ta till sig här, säger Maria Gahrn om knutpunkten.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Knutpunkten ska byggas om

  Hamburgeri, frisersalong och vindskydd ska bidra till ökat kundantal och ökad trygghet på Knutpunkt Mölndalsbro.

  - Sveriges sämsta knutpunkt. Det är bullrigt och bråkigt. Jag förstår inte hur de kunde göra den här så dålig, när det finns så många andra fina terminaler där det går att sitta och vänta på bussen, säger Mölndalsbon Maria Gahrn.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hon skräder inte orden och många är de Mölndalsbor som genom åren klagat hos kommunledningen då det blåser och bullrar vid knutpunktens hållplatser. Regniga dagar kan väntande passagerare även bli rejält blöta.

  - Man gör sina val, sen ser man att allt inte fungerar perfekt. Vi har upptäckt att allt inte blev som vi önskat. Nu gör vi om och det är ett önskemål som funnits länge från Mölndalsborna, säger Christer Johansson, projektledare på Västtrafik.

  När knutpunkten invigdes 2003 fick den idel lovord kring design och utformning, men från funktionell synvinkel påtalades brister omgående. Att byggnaden dessutom blivit ett tillhåll för missbrukare har lett till ökad otrygghet.

  - Vi har problem med missbrukare som sitter där. Resenärerna vill inte vänta inomhus när de finns där, säger Margareta Bergström, förvaltare på Västtrafik.

  Patrullerande väktare besöker knutpunkten frekvent, men så fort dessa avlägsnat sig återvänder missbrukarna. Därför väljer Västtrafik nu att göra om i byggnaden.

  - Vi vill ha mer folk för att öka trivseln och få fart på försäljningen, säger Christer Johansson, projektledare på Västtrafik.

  Det hamburgeri som funnits från och till i knutpunkten kommer att byggas om och en frisörsalong ska flytta in till den nuvarande väntsal som i dag främst används av missbrukarna. Detta beräknas stå klart någon gång under våren.

  Dessutom ska Västtrafik bygga en vänthall utomhus så att bussresenärerna kan komma närmare sina respektive hållplatser. Något som planeras ske till hösten.

  - Det har länge varit ett önskemål från Mölndalsborna. Nu är det blåsigt och dragit och det blir en hel del buller från alla bilar och tåg som kör under Mölndalsbro, säger Christer Johansson.