Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Anna Wang och Anna Olsson är Regeringskansliet.

Klubbar i urval 8–9 mars

FREDAG

Fest och forum på Internationella Kvinnodagen

VÄRLDSKULTURMUSEET

Södra vägen 54

Nu för tiden verkar det räcka att vara en kanelbulle för att få en egen dag. Blanda inte ihop dessa högtider, sponsrade av 7-Eleven, med de dagar då vi uppmärksammar någonting som på riktigt är värt att uppmärksamma. Någonting som inte är gjort av deg (i dubbel bemärkelse, med tanke på 85 procent av lönen, ja ni fattar). Ladyfest Göteborg och Amnesty gör gemensam sak och bjuder in till 8 mars-fest på Världskulturmuseet. Det blir feministisk balett, seminarium, filmer, workshops och samtal om bland annat våldtäkter i krig och fittan som aktivism. Dessutom förstås liveakter och dj:s. Ska du fira en sak i år – skit i din födelsedag och julafton och allt annat krafs, det är det här som gäller!

På scen: Göteborgs feministiska kör, Sara Yasmine + The Volcano.

Bakom skivspelarna: Festens rester, Yoko Dj:s Emily & Emma + Regeringskansliet.

19.00–03.00, 100 kr, 18 år.

.

Instant

Pusterviksbaren

Järntorgsgatan 12

Instant firar 8 mars tillsammans med Makthaverskan, Kors, tusen dj:s och alla oss andra! Makthaverskan är äntligen tillbaka med sitt efterlängtade andra album, passande nog döpt till Makthaverskan II. Vi hör rykten om bättre melodier och stabilare trumslag och känner att vi var ju så nöjda redan senast, så detta låter fenomenalt. Under kvällen får de sällskap av Kors som ger oss de mörkaste av drömska toner, har du inte uppmärksammat dem redan så är det definitivt dags nu!

På scen: Makthaverskan + Kors.

Bakom skivspelarna: Not Like Others, Karin Forsmark, Sea Lion, Systrarna Blom, Kajsa Arnoldson + Sanna Thorén.

21.00–03.00, 100 kr, 20 år (18 år vid förköp).

.

Systerskapet

Kontiki

Storängsgatan 2

Vi bockar och bugar åt alla som väljer att uppmärksamma internationella kvinnodagen i kväll, och som har förstått det fina i att kombinera festligheter med ett gott syfte. På Kontiki huserar Systerskapet med en rad fina dj:s och Slynkören på scen. Dessutom går alla inträdesintäkter oavkortat till Göteborgs kvinnojour (tycker du att 80 kronor känns lite snålt så går det säkert bra att betala dubbla inträden).

På scen: Slynkören.

Bakom skivspelarna: Nanna från Törley Sisters, Karin & Jill från Go Your Own Way, Nadine från Himmelhen + Jenny från Dödspatrull & 7 Sins.

17.00–02.00, 80 kr, 18 år.

.

Defused

Sticky Fingers

Kaserntorget 7

Sticky Fingers nya metalklubb heter Defused. Det spelas riktigt hård och mörk musik som inte kan lova att du inte har nackont resten av helgen. Givetvis är det också livespelning och efter det tar dj:s över och fortsätter på temat rock och metal. Detta är alltså ingen klubb för dig som vill ta ett snack över en öl, det kommer att bli högt och hårt vill vi lova.

På scen: Reenact + Bult.

21.00–04.00, 60 kr (fri entré innan 22.00), 20 år.

.

Klubb It’s Ok

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Det ligger i tiden att ha många bollar i luften. Att vara en så kallad mångsysslare är the shit, det nya svarta, the bees knees. Det tycker även bokningsbolaget It’s Ok Booking. De bestämde sig för att utöka sitt arbetsområde och dra igång en klubb. Efter en strålande premiär i februari är det nu dags för den svåra andra festen. Vi är säkra på att de kommer att klara det galant!

På scen: Bellgate People. Bakom skivspelarna: It’s Ok Booking, Ge Hit Musiken, Zeth SFI-saksson, Futile Claps, Partillekollektivet, Maja & Felicia.

22.00–03.00, 80 kr, 20 år.

.

.

LÖRDAG

Crew Skumrask Goes Kvinnodagen

Frilagret

Heurlins Plats

Inte behöver vi begränsa kvinnokampen till en enda dag. Låt den sträcka sig över hela helgen och så småningom, ja, varför inte varje dag? Crew Skumrask bjuder in till en kväll med kompromisslös kängpunk och systerskap, för alla i ordets rätta bemärkelse. Här är det alkoholfritt och alla är välkomna oavsett ålder. Det kommer även finnas vegansk mat och skönt soffhäng, men framför allt: punk!

På scen: Contorture, Fuk, Lysande Utsikter + Solanas Cunts.

20.00–00.00, 50 kr, ingen åldersgräns.

.

Villans Stora Vårfest

Villa Belparc

Slottsskogen

Hur många gånger har du önskat att ditt liv var lite mer som en collegefilm? Att någon tuff tjej i skolan plockade av dig dina glasögon, drog hem dig till sina föräldrars skitstora villa och gjorde dig supersnygg? Eller att Heath Ledger sjöng för dig på din skolas överdimensionerade idrotts­arena? Vi kanske bara talar för oss själva, men troligtvis inte. Vi minns alla Villafesterna på Villa Belparc och nu, bara ett par ynka månader innan temperaturen och uteserveringen jobbar lite mer i team, är det dags för en klassisk villafest. Det blir beer pong, jello shots och kegstands, så dra på dig cheer­leaderkjolen och styr mot Slottsskogen!

Bakom skivspelarna: Dj Dainja, Ylva & Ylva, Karin & Fanny, Mattias the Hustler + Anna & Josefina.

22.00–05.00, 130 kr (100 kr med förköp), 20 år.

.

Yaki-Da

Storgatan 47

Bredvid Avenyn, på en tvärgata bakom svarta dörrar, ligger Yaki-Da. På ett och samma ställe samsas restaurang, kaffebar, absintbar och flera dansgolv för att just du ska kunna göra precis vad du känner för. Detta är stället där flanellskjortan möter flugan och hiphopen möter indiepopen, en blandning vi inte är bortskämda med i klubb-Göteborg. I kväll får Yaki-Da dessutom finbesök – av oss!

Bakom skivspelarna: André Laos, Demonika + Djungeltrumman hostile takeover.

22.00–04.00, 120 kr, 23 år.

.

Attentat

Pusterviksbaren

Järntorgsgatan 12

Vidare presentation av dessa punklegender är överflödig för de flesta som någonsin tyckt att all form av aggression bäst tas ut på en gitarr eller ett trumset. Senast de spelade i Göteborg var 2010, och det var en bejublad svettig tillställning. Nu är de tillbaks med nya albumet Fy fan i bagaget, och det finns stor risk att Pustervik kommer att fyllas till sista kvadratcentimetern.

Livespelning! 19.00–03.00, 200 kr, 18 år.

.

The Zone

Jazzhuset

Erik Dahlbergsgatan 3

Många zoner flyttas av förklarliga skäl aldrig. Det hade till exempel kunnat gå illa om man flyttade alla tidzoner två steg åt öster. Men när just den här zonen flyttades från Järntorget till Vasastan gick det faktiskt bra. Nu har de huserat på Jazzhuset ett tag, och i kväll firas det att The Zone spridit det bästa av elektronisk dansmusik till folket i två hela år. Från electro till industrial, från dubstep till rave, all night long!

På scen: Spark! Bakom skivspelarna: Dj TG/RH (Torny Gottberg, Raoul Hess), Mirr3, Opus Dj.

22.00–03.00, 120 kr (100 kr innan 23.00), 18 år.

.

Svensson2

Bara Magnus

Drottninggatan 5

Under årets ljusaste månader styrde Svensson & Svensson tisdagarna på M2 med järnhand. Nu är de tillbaka, men återfinns den här gången rakt över gården, på Bara Magnus. Där kommer de att husera den andra lördagen i månaden ända fram till juni, så det är liksom bara att bo in sig riktigt ordentligt. Här uppvaktas dina öron av såväl soul, disco och funk, som boogie, hiphop och reggae. Kvällen till ära slinker det också med en och annan houselåt. Gott så!

Bakom skivspelarna: Farok Shakarchi + Monika & Susanne.

22.00–03.00, 40 kr, 22 år.

.

Klubb Honky Tonk

Café Hängmattan

Djurgårdsgatan 13

Tröttnat på allt vad house och dubstep heter? Får bara tanken på att komma ut från en klubb och se Poseidon dig att känna att ångestattacken närmar sig? Lugna ner dig nu, gå till Honky Tonk i stället! Här är det gammal hederlig blues och rock’n’roll som gäller och på scen står band som inte räknar en iPhone som ett instrument. Visst var väl det precis vad du behövde?

På scen: Trailerpark Idlers + Where The Southern Cross The Dog.

Bakom skivspelarna: Honky Tonk Crew.

21.00–02.00, 120 kr (100 kr med förköp), 18 år.

Mest läst