Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Robyn
Robyn är en av runt 15 artister som ska hylla Dolly Parton under EM-festen.

Klart med artisterna till EM-festen

MUSIK: Två hyllningskonserter blir tongivande under EM-festen på Kungstorget. Dels till Dolly Parton, dels till The Kinks. Dessutom kommer saxofonisten Maceo Parker, Prince sidekick, med sitt band.
Under kalasåren har Kungstorget växt till den fest- och konsertplats som lockar den stora och breda publiken. Så lär det även kunna bli år, bokarna hos Göteborg & co har försökt fånga ett flertal musikaliska inriktningar.
- Att försöka passa alla är väl att ta i, men jag tror att vi har en mix som passar de flesta. Inte minst bjuder vi på många namnkunniga artister, säger Mia Samuelsson, programansvarig.
Två av dem är Nina Persson (Cardigans) och Robyn som ingår i den samling av cirka 15 artister som hyllar country-stjärnan Dolly Parton.
Hyllas gör även 60-talsbandet The Kinks, detta genom Göteborgsbandet Kind of Kinks med bland andra basisten Nikke Ström och gitarristen Bengt "Bengan" Blomgren.
När bandet spelade på Pustervik i våras var "Mr Kinks" själv, Ray Davies på plats - och gillade det han hörde. På frågan om Davies rentav kan tänkas vara en av de fem hemliga sångare som gästar bandet, säger Nikke Ström:
- Inget planerat, men han är ju i stan då och då så man vet ju aldrig...
En tung och etablerad artist som kommer är Maceo Parker, saxofonist som spelat med de flesta, bland dem James Brown och
Prince. Även Linda Gail Lewis, syster till Jerry Lee, gästar, bland annat med backning av Little Mike.
Bland svenska artister märks Eric Gadd, Rikard Wolff och kritikerrosade göteborgaren David Urwitz. Hemmaplan blir det även för Andra generationen, Daniel Lemma, Rallygänget och Åsa Fång, med stöd av Göteborgsmusiken, samt dans- och rytmgruppen Jeerk. Vidare kommer Ale Möller band, med Lisa Nilsson som gäst, Rickard Häger och Cotton club och Bohuslän big band med trombonisten Nils Landgren.
Brasilianska rytmer blir det via Leandro da Mangueira medan spelmannen Hasse "Kvinnaböske" Andersson bjuder på sina visor. Sedan tidigare är det bland annat klart med Eva Dahlgren, Rednex och Electric banana band.
- En och annan artist kan tillkomma, men i stort är programmet klart, säger Mia Samuelsson.
Mest läst