Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Klart: Frölunda snor från mästarna - amerikan har skrivit på

Frölunda snor Joey Crabb från svenska mästarna Växjö Lakers. Affären bekräftades av klubben i går. – Jag har gillat honom i flera år, säger Roger Rönnberg till GP.

Den 32-årige forwarden har spelat 31 matcher och gjort 10 poäng för Lakers i årets SHL och har tidigare spelat nästan 200 matcher i NHL för bland annat Toronto. Han har också spelat VM för sitt hemland USA 2012.

Crabb har skrivit på ett kontrakt som gäller över nästa säsong. Frölundas tränare Roger Rönnberg har ett gott öga till amerikanen.

– Det är en härlig energispelare som kommer att bredda vår trupp, säger Roger Rönnberg till klubbens webbsida.

Det är en tuff spelare som Frölunda har knutit till sig. I SHL står han noterad för 60 utvisningsminuter, sjätte mest i hela serien.

– Vi fick en möjlighet att förstärka truppen inför slutspelet och det här var en ekonomiskt bra lösning för oss. Crabb är en spelare med bra karaktär, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om värvningen.

Amerikanen själv, som kom till Växjö inför årets säsong, var nöjd över flytten.

– Det öppnade sig en möjlighet för mig och Frölunda är ett bra lag för mig att komma till och jag har hört att Göteborg är en trevlig stad att bo i, säger Joey Crabb till klubbens webbsida.

Efter flera år i NHL och AHL åkte den 86 kilo tunge forwarden över Atlanten i somras.

– Förra säsongen var den första på länge som jag inte spelade i NHL. Den här säsongen ville jag pröva något nytt och det blev Sverige och Växjö, säger han.

Mest läst