Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Duke, årets Pigallehund.

Klart "Fido" skall bo på lyxhotell

Vill man ge sin fyrbenta älskling ett liv i lyx och flärd är möjligheterna oändliga.

Får man ta med sig hunden till hotellet? Ja, på Hotel Pigalle i Göteborg får man det. Och skall husse och matte bo på lyxhotell så skall även "Fido" få bo ståndsmässigt.

Från januari erbjuder hotellet nämligen hundägare en så kallad hundsvit. Här får de bland annat en lyxig säng och hundgodis lagat av hotellets köksmästare.

I kampanjen för hotellets hundsatsning får den före detta hemlösa hunden Duke agera fotomodell. Han kommer från Irland och har nu bott i Sverige i tre månader.

Efter att ha vunnit en tävling på Facebook där över 2000 hundar deltog fick han komma på en modellfotografering och husse- och matte fick en hotellnatt, berättar Jimmy Olsson, hotellchef.

Vill man skämma bort sin hund är det inte bara en lyxsvit man kan ge dem, lyxmärken som Gucci, Louis Vuitton erbjuder bland annat märkeshalsband och väskor till den snobbiga "Fido".

Man kan även beställa en lyxig hundkoja för drygt 270 000 kronor. För hunden som inte kan få nog av glitter och bling finns det en berlock med diamanter att sätta hundhalsbandet.

Pris? Drygt 40 000 kronor. Möjligheterna att skämma bort sin älskling är oändliga.

Hur kommer det sig att ni öppnar en svit för hundar?

– Vi gillar att skapa upplevelser och spånar mycket kring det, och vi vill att våra gäster skall få en minnesvärd vistelse, säger Jimmy Olsson, hotellchef på Pigalle. Vi ville göra något extra för våra hundägare som bor hos oss, fortsätter han.

Vad kan hundarna förvänta sig när de bokat lyxsviten hos er?

– I husses och mattes rum finns en handtillverkad lyxig säng som ser ut som en tron för hunden, vår köksmästare har skapat ett hundgodis, de får ekologisk hundmat så ägarna slipper ta med mat till hunden, lyxig mat- och vattenskål och leksaker. Under året kommer vi nog erbjuda fler saker i paketet, kanske kan vi även erbjuda hundvakt i framtiden.

Vad kostar detta rum?

– Priserna på rummen varierar, vi har dagspriser men hundpaketet kostar 395 kronor.

Kan ni komma att skapa en kattsvit?

– Hundrummet är något roligt att erbjuda, men vi tittar alltid på fler sätt att skapa upplevelser.

Bild - 2
Mest läst