Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lt

Klart: Blåvittränaren tar över svenskt landslag

Lars Ternström har till vardags hand om IFK Göteborg Futsals herrlag. Nu får han kombinera det med jobbet som förbundskapten för det första svenska flicklandslaget i futsal någonsin. – Jag gillar att jobba med utveckling och fick en bra känsla för den här tjänsten, säger han till GP.

Förra året vann Lars Ternström SM-guld i futsal med Göteborg Futsal Club. Inför årets säsong blev GFC IFK Göteborg. Framgångarna fortsatte dock och i helgen spelar klubben SM-slutspel för att försvara sin titel.

Tränaren Lars Ternström får i framtiden dela sin tid mellan IFK Göteborg och den nystartade förbundskaptenstjänst Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har inrättat för sin flickverksamhet i futsal.

– Jag fick en bra känsla för tjänsten. Flickfutsal är inget främmande för mig. De thär är ett prjekt som kommer ta lite tid innan det hittar rätt, säger Sveriges färskaste förbundskapten.

Satsningen på ett flicklandslag startade med att Uefa frågade SvFF om de ville delta i en tureningen. SvFF tackade ja och nu ska flicklandslaget ha sin första samling i april, inför sommarens turnering i Portugal.

Futsal kommer ingå i Ungdoms-OS i Argentina 2018 och Sverige kan, om satsningen på ett flicklandslag fortsätter få börja ett kvalspel dit under 2017.

Mest läst