Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Klar seger för Aziz

Usama Aziz gjorde comeback och tog avsked i en och samma match. Och dominerade fullständigt i Scandinavium. - Jag kan inte beskriva det i ord, säger han.

I Scandinaviums mitt där det normalt finns en rink stod i stället en ring. Tolv meter i diameter. Några tusen personer hade kommit, många av dem satt på ringsideplatserna. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Det blev en lång kväll men spänningen steg inför kvällen sista match. Och Usama Aziz började bra. Publiken ropar Ät honom!. Usama Aziz får in ett par krokar. Första ronden klart hemma.
Göteborgaren Usama Aziz, brottaren som deltog i OS -92 och -96 och även varit femma på VM, har hunnit bli 41 år. Han går upp mot amerikanen Jens Pulver, proffs sedan 1999 och den förste UFC-mästaren i lättvikt. I sin avskedsmatch. Aziz som inte tävlat i MMA-buren sedan förlusten mot Joachim Hansen på Superior 6 som hölls i Hovet för tre år sedan.
-  Jag behöll lugnet. Jag visste inte om jag kunde det. Jag prickade ju honom ganaska tidigt. Det kändes som att han inte var med efter den smällen., säger han.
Andra ronden till Aziz. Fokuserad. Får in sparkar, armbågar, styr matchen. Pulver sliten nu. Tredje. Golvet. Aziz överst. Släpper inte greppet. Skriker ut sin glädje när matchen är slut. Han klappas om av "alla", blir fotograferad med "alla".
- Vad grym du var, säger Lena Wennergren och ger honom en stor kram.
En av många han får den här kvällen. Aziz njuter.
- Det kan inte bli bättre. Nu ska jag ge min flickvän lite tid, ler han.

En annan av kvällens stora matcher var den mellan Per Franklin (Gladius, Göteborg) och norrmannen Emil "Hulk" Weber. De båda möttes som amatörer för några år sedan. Den gången vann Meek.
Före matchen sa Franklin i en intervju:  "Han kanske är Hulken, men jag är Stålmannen. Bli inte förvånade om det blir en knockout."

Det blev det. En teknisk. I den andra ronden bröt nämligen domaren matchen sedan Meek fått in ett slag och sedan jagade efter Franklin som gått i golvet. Franklin blev ursinnig. För tidigt, tyckte han.
- Både ja och nej. Det är klart att matchen kunde ha fortsatt en stund till, men jag tycker att det var ett bra stopp av domaren. Han är en tuff motståndare och att komma hit och slå honom på hans hemmaplan är fantastiskt, säger Emil Meek.
Hemma i Norge är MMA olagligt.

Magnus Strandner, Göteborg MMA, var illa ute ett tag mot David Glasnovic, låg i ett benlås, men kämpade sig tillbaka och visade sin styrka på marken, nötte och till slut, efter en strypning, gav Glasnovic upp i tredje ronden. Snyggt.
Frölundas 20-åring  Erik Carlsson är en av Göteborgs mest lovande fighters med en lite avig, lugn stil i ringen. Han kom till matchen mot Malmös Mohammed Abdallah (–77,1 kg) med 3–0 i matcher. Carlson åkte på sin första förlust.
Abdallah hade övertaget i två ronder, fick in slag efter slag när han gick framåt. Kändes lite tyngre. Carlsson blödde näsblod och fick inte riktigt tag i Abdallah. I tredje blev det jämnare men domarbeslutet var enhälligt.


Fakta:
Huvudkortet:
Sami Aziz, Forca Solna–Jens Pulver, USA (–65,8) – Aziz enhälligt beslut
Besam Yousef, Gladius Gbg –Danny MItchell, England (–77,1) – Mitchell, submission
Diego Gonzalez, Stockholm– Anton Kuivanen, Finland (–70,3) – Kuivanen TKO
Matti Mäkelä, Stockholm–Matteo Minonzio, Italien (–93) – Mäkelä TKO
Martin Akhtar, Malmö–Damien Pighiera, Frankrike (–61,2)  – Akhtar, TKO
Youesef Ali Mohammed, Malmö–Duarte Fonseca, Portugal (–120,2)  – Mohammed , KO,
Magnus Strandner, Gbg MMA–Davisd Glasnovic, Malmö (–83,9) – Strandner, submission

Underkortet:
Per Franklin, Gladius, Göteborg–Emil Meek, Norge (–77,1) – Meek TKO
Linn Wennergren, Gbg MMA–Angelica Babbi, Italien (–58) –  Wennergren, KO (rond 1)
Michel Ersoy, Allstar Stockholm– Perttu Paatola, Finland (–65,8) – Ersoy, TKO
Erik Carlsson, Frölunda–Mohammed Abdallah, Malmö (-77,1) – Abdallah (enhälligt domslut)


Förmatch 1:
Dexter Dyall Wallin, Gladius, Göteborg–Martin Halvorsen, Forza fighting, Solna (-75 kilo) –  Wallin, KO (10 sek)
Förmatch 2: Kalle Wahlström, Stockholm–Rebar Karim, Malmö  (-93) – Karim (enhälligt domslut)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.