Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Kinnabo gripen för mordförsök

En 45-årig Kinnabo vårdas på Sahlgrenska för livshotande skador efter ett mordförsök på midsommarfton. En 55-åring är gripen.

Vid midnatt kunde polisen i Borås bekräfta att en man gripits misstänkt för mordförsöket i Kinna tidigare under midsommaraftonskvällen. Den gripne är en man i 55-årsåldern.

Både offret och gärningsmannen är bosatta i Kinna. Den misstänkte har förhörts under natten och förhören fortsätter. Polisen lämnar inte ut några uppgifter om motivet till mordförsöket eller vilken relation offret hade till gärningsmannen.

Det var strax före fyra på midsommaraftons eftermiddag som polisen fick ett larm om en blödande man i en bil nära kommunhuset i Kinna.

- Vi hanterar händelsen som ett mordförsök. En man i 45-årsåldern har flugits med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset, sa Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås, till GP.

Han berättade också att mannen sövts ned och att han har livshotande skador.

Platsen där mannen hittades och ett gym i närheten spärrades av och har undersökts av polisens tekniker.

Vet ni om mannen varit på gymmet?

- Han kan ha varit där men vi har ingen bekräftelse på det, sa Fredrik Zetterlund.

Polisens förundersökningsledare, utredare och tekniker har varit på plats och vittnen har hörts. Senare under natten kunde alltså en person som misstänks för dådet gripas.

.

Mest läst