Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Kingsman: The secret service

Kingsman: The secret service

Actionkomedi

Actionkomedi

Kingsman: The secret service

Regi: Matthew Vaughn

England, 2015 (129 min)

Samuel L Jackson är förbluffande usel i den här fåniga och våldsamma mixen av gamla James Bond-filmer, tv-serien The Avengers (som var populär i England på 1960-talet) och legenden om kung Arthur och riddarna av runda bordet (medlemmarna i Kingsman har kodnamn som Merlin, Arthur, Galahad och Lancelot).

Colin Firth spelar klädsnobben, gentlemannen och agenten Harry Hart, som gärna använder sig av ett skottsäkert paraply. Jackson spelar en läspande superskurk med storhetsvansinne. Taron Egerton spelar den halvkriminelle Londonynglingen Eggsy. Michael Caine sitter vid ett bord och gör – ingenting. Hanna Alström och Bjørn Floberg skall föreställa en svensk prinsessa respektive Sveriges statsminister. Jo, faktiskt.

Hart anser att unge Eggsy, som är filmens egentlige huvudperson, kan vara av det rätta hemlig agent-virket. Efter stenhård och mer eller mindre livsfarlig träning är det upp till Eggsy att rädda världen.

Scenen som inkluderar hundvalpar är lite kul. Den färgsprakande fyrverkeriscenen när huvuden exploderar till tonerna av Land of hope and glory är fullständigt obegriplig. Men kanske är det helt enkelt som Danny Glover säger i Dödligt vapen-filmerna: ”I'm too old for this shit”.

För jag förmodar att regissören Matthew Vaughn i första hand siktar in sig på tonårskillar som gillar Bondfilmerna med Roger Moore. Inte världens största målgrupp i så fall.

Mest läst