Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Kerstin Wiklund vann Glöggkampen med sin Gästgivarglögg.

Kerstin Wiklunds Gästgivarglögg

Vinnarreceptet! Kerstin fick receptet av en god vän i början av 1970-talet och sedan dess är det en tradition i hennes familj.

2 g (1 rågad tsk) kardemummakärnor

10 g kanel (4-5 bitar)

20 kryddnejlikor

1 bit ingefära

1/2 bit pomeransskal

10 cl Renat

1 flaska billigt rött vin

2 dl socker

2 rågade tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Krossa kardemummakärnorna och bryt sönder kanelen.

2. Lägg detta i en väl rengjord glasburk tillsammans med kryddnejlikor, ingefära och pomeransskal. Häll över Renat.

3. Låt stå över natten så att kryddorna dras ut ordentligt.

4. Sila bort kryddorna genom melittafilter eller ren duk.

5. Häll rödvin i en kastrull, tillsätt strösocker, vaniljsocker, sjud utan att koka.

6. Tillsätt sedan spritextraktet.

7. Drick, blunda å njut!

Mest läst