Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
sävehof

Karlsson: Vi är jäkligt nöjda

Efter en trög inledning tog sig Sävehof samman och fick bästa tänkbara start i kvartsfinalserien mot Eslöv.– Det är en svårare motståndare än man kan tro, så vi är jäkligt nöjda, säger Elin Karlsson.

TEAM ESLÖV 17

SÄVEHOF 24

Inför kvartsfinalpremiären borta mot Eslöv hade Sävehof inte spelat en tävlingsmatch på drygt tre veckor - och det märktes i inledningen. Eslöv, som slutade sjua i grundserien, sprang enkelt ifrån och kunde göra 4–1 efter sju minuters spel.

– Vi snackade före matchen om att ta bort deras stjärna (Julia Bardis), men hon fick ändå göra sina grejer i början. Sedan tar vi en time out, där vi inte direkt ändrar något utan bara tar oss samman, säger Elin Karlsson.

Och det var precis vad Sävehof gjorde. I paus hade laget vänt till 8–12 och i den andra ryckte gästerna ordentligt.

– Det var väl nio bollar upp för oss i mitten av den andra halveken och det blir till slut en stabil seger för oss. Vi är riktigt nöjda vårt försvarsspel i den här matchen, men sedan finns det lite att jobba på i anfallet, säger tränare Henrik Signell, och passar samtidigt på att hylla fyramålsskytten Elin Karlsson.

– Hon visar att formkurvan är på väg uppåt och hon är definitivt på väg mot sin gamla form, säger han.

Det var i maj förra året som Elin Karlsson slet av korsbandet. Efter en lång rehab var hon tillbaka på planen i februari, men det är först nu mittnian känner att hon är på väg tillbaka på riktigt.

– Det här är var den första matchen där det kändes som om jag börjar närma mig den formen jag hade förra våren. Framför allt hade jag mycket bättre fart i benen, men samtidigt är det en del som fattas, säger hon.

Vad är som fattas?

– Lite kvickhet och tajmning, men framför allt känner jag mig inte lika lugn som jag gjorde före skadan. Då visste jag hela tiden var jag skulle göra och tog ofta rätt beslut. Där är jag inte riktigt än, men förutom några småskavanker så stoppas jag inte av några skador längre och det känns jäkligt bra.

Mest läst