Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

karlalopez350
Karla López (mp) lämnar riksdagen. På tisdagen var hon i Göteborg och sökte nytt jobb på Arbetsförmedlingen.

Karla López lämnar mp

- Vill man förändra världen, ja då ska man inte syssla med partipolitik, säger Karla López, som hoppade av både riksdagen och miljöpartiet i dag, efter en djup oenighet i försvarsfrågan.
I går lämnade Karla López riksdagen bakom sig och miljöpartiet likaså. I dag klev hon in på Arbetsförmedlingen på Stampgatan och satte upp sig som arbetssökande.
- Ja jag lämnar riksdagen och en månadslön på 50 000 kronor i månaden och går nu ner till en a-kassa på 5 000 kronor i månaden, och får gå och söka jobb precis som alla andra. Men det får gå på något sätt, säger Karla López, som kom in på Göteborgsbänken efter förra valet.
Efter att ha hamnat på kollisionskurs med miljöpartiets ledning i försvarsfrågan, såg hon ingen annan utväg än att hoppa av. Hon gick till val på sin pacifistiska linje - medan partiledningen lägger tonvikten på ett insatsförsvar där man vill skicka soldater till internationella insatser. En hållning som går på tvären mot vad partiets kongress har beslutat, konstaterar hon.
- Jag skulle säga att miljöpartiet ligger väldigt nära folkpartiet inom försvarspolitiken just nu, säger Karla López.
- Det ska vara tillräckligt högt till tak inom ett parti att man ska kunna få uttrycka sina åsikter utan att bli utsatt för repressalier, säger Karla López, som uppfattar att hon blev klassad som bråkstake och utfrusen av sitt eget parti.
Hon erbjöds bara en suppleantplats i försvarsutskottet och att vara ersättare i utrikesutskottet, men inbjöds inte på allvar att delta i arbetet.
- De tyckte inte att jag var en lagspelare och därför blev jag utstött av mina egna. Det är vad man brukar kalla mobbing, säger hon.
Karla López tyckte inte att hon kunde rätta in sig i miljöpartiets militäriska led utan att svika sina egna vallöften.
Sviker du inte dina egna väljare nu - alla de som kryssade för ditt namn i valet?
- Det skulle ha varit ett mycket större svek mot väljarna om jag hade suttit kvar, säger Karla López.
Mest läst