Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Personer klättrade på taken för att ta sig in på konserten.

Kaotiskt på Liseberg under hiphop-konsert

Tiotusentals människor togs sig till Lisberg på lördagskvällen. Så många att parken tvingades stänga grindarna.

När Snoop Dogg gick upp på Stora scenen vid 21.30 uppskattades att så många som 45 000 människor fanns i parken. Utanför stod ytterligare tusentals, besvikna över att inte komma in.

En del försökte planka in genom att klättra över staketen längs med berget bakom Världskulturmuseet och Universeum. De som hörde av sig till GP beskrev stämningen utanför grindarna som kaosartad.

– Det är jättemycket folk här just nu. Och för att säkra att alla får plats har vi stängt grindarna, sa informationschef Julia Vasilis vid 21.13

Stora folkmassor trängdes utanför entrén.

– Det var säkert uppemot 2000 personer utanför. Jag och min flickvän hade redan betalt inträde och stod i en separat kö men lyckades inte komma in, säger Kim Skoglund.

Tillsammans med sin flickvän hade Kim Skoglund från Jönköping tänkt tillbringa en helg i Göteborg och gå på Liseberg. Tidigare på dagen hade de köpt åkpass och blivit garanterade att de skulle få komma in igen om de lämnade parken.

– Vi har lagt runt 4000 kronor på hotell och mat för vår helgvistelse i Göteborg och för en dag på Liseberg som aldrig blev av. Vi är så fruktansvärt besvikna, säger han.

Utestängdes

Till en början hänvisades besökare till den södra entrén men den stängde också kort därefter. Även de som redan betalt inträde fick alltså inte komma tillbaka in.

– Vi skulle bara gå ut och hämta en sak i bilen och nu får vi inte komma in igen. Vi har två barn där inne, en tvååring och en fyraåring. De är med sin mormor och vi får inte hämta dem. Det är oacceptabelt, säger en arg pappa som vill vara anonym.

Inne i parken hade ett område spärrats av och besökare leddes runt för att ta sig vidare in i parken. Framme vid scenen trängdes tusentals människor. GP:s reporter på plats beskriver det som att folk stod som packade sillar, folk trängdes och knuffades.

Enligt Liseberg stängdes parken av säkerhetsskäl och det gick inte att ta hänsyn till de som varit inne tidigare.

– Det är givetvis väldigt beklagligt. Men våra gästers säkerhet kommer alltid i första hand, säger informationschef Julia Vasilis.

Till en början stängdes grindarna tillfälligt. Enligt Julia Vasilis var de tvungna att få kontroll på flödet av människor.

– Vi ville se Snoop men nu har de ju stängt, det verkar inte som att de kommer öppna igen, säger Linus Svensson som väntar utanför Lisebergs entré tillsammans med sin bror Peter.

Inga personskador

Polisen var på plats och hjälpte till vid utgångarna. Inga personer ska ha skadats eller omhändertagits.

Det var stökigt i parken även tidigare under kvällen. En man greps och en annan omhändertogs efter att ett bråk ska ha uppstått i kön till attraktionen FlumeRide. Attraktionen var tvungen att stänga på grund av tekniska problem. Enligt Liseberg ska en man ha slagit till en i personalen i magen.

Liseberg egna vakter kunde omhänderta mannen och invänta polisen.

– En person är gripen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den andra är omhändertagen för ordningsstörning enligt polislagens trettonde paragraf, säger Henrik Sterner, vid polisen lednings- och kommunikationscentral.

De båda männen är enligt polisen i 30-årsåldern.

Den kvinnliga medarbetaren som ska ha blivit slagen i magen klarade sig utan allvarliga skador.

– Hon mår relativt bra efter omständligheterna, säger informationschef Julia Vasilis.

Mest läst