Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Kaos på flyktingboende - personal låste in sig

Under natten mot måndagen inträffade ett bråk på en flyktingförläggning i Ellös. På morgonen har polisen varit på plats för att reda ut händelsen. – Det har varit bråk hela natten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

Personalen kallade polisen till flyktingförläggningen på måndagsmorgonen. Enligt dem ska det ha varit bråk större delen av natten och boendet ska vara sönderslaget.

– Uppgiften jag har fått är att det ha varit bråk hela natten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

Enligt polisen ska personalen ha haft stora problem under natten och svårt med att lugna ner de boende.

Läs också: Upplopp på HVB-boende - personalen fick stänga in sig 15-tal ungdomar gav sig på personalen

Enligt polisens uppgifter har ingen skadats i tumultet. Däremot användes diverse tillhyggen i bråket och upptill 20 kan ha varit inblandade i händelsen. På morgonen ska personalen ha låst in sig i restaurangdelen och larmat polisen.

Händelsen ska ha orsakats av ett en ensam man slagit sönder en TV, ett fönster och delar av ett tak på boendet. Andra personer på boendet har därpå reagerat på händelsen som resulterat i den tumultartade händelsen. Personen som har startat händelsen ska ha mottagit "mycket lindriga skador".

Läs också: Man jagas efter knivhot på Bert Karlssons asylboende: "Det är bråk överallt - vi har såna här incidenter hela tiden"

När polisen anlände innan niotiden på måndagsmorgonen har är läget betydligt lugnare.

– Vi har två patruller som varit på plats i två timmar, berättar Stefan Gustafsson.

Nu har en anmälan om skadegörelse och misshandel upprättas.

Förläggningen i Ellös drivs av Jokarjo AB. I lördags pratade GP med företagets ägare Bert Karlsson, då berättade han att det generellt blivit bråkigare under senare tiden.

– Det är bråk överallt, det har blivit fruktansvärt mycket allvarligare senaste månaden, sade Bert Karlsson till GP.

Mest läst