Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Kan tänka mig att det blir tjôt om ekonomin"

Föreningsproffset Frank Andersson är redo att leda Blåvitts årsmöte. - Jag kan tänka mig att det blir en hel del tjôt om ekonomin, säger han.

Andersson ledde IFK:s årsmöte i fjol och berättar han att fått förfrågan om att göra detsamma i år, den 7 mars.

- Jag har sagt att jag är beredd att leda förhandlingarna – men det är förstås årsmötet som avgör om man vill ha mig eller inte, säger han.

Vid årsmötet i mars i fjol presenterades ett underskott på drygt tio miljoner och följaktligen blev det diskussioner om ekonomin och med tanke på vad som redovisats under verksamhetsåret lär diskussionen ta ny fart.

- Jag kan tänka mig att det blir en hel del tjôt om ekonomin – inte minst med tanke på försäljningen av Kamratgården. Det är viktigt att medlemmarna får komma till tals, betonar han.

Frank Andersson, med mångårig erfarenhet av styrelsearbete inom såväl politiken som föreningslivet, fick från flera håll beröm för sitt sätt att leda mötet i fjol.

På frågan om hur han förbereder sig svarar han:

- Det är viktigt att vara påläst och precis som i fjol vill jag prata med styrelsen och med de som lämnat motioner för att ha allt klart för mig. Samtidigt är det förstås viktigt att vara öppen för sådant som kan komma upp under mötet, säger han.

Är det rentav roligt?

- Det är görskôj. Gillar man föreningslivet och inte minst Blåvitt kan det inte bli mycket bättre. Ett hedersuppdrag, säger han.

Mest läst