Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1
Polisen söker vittnen på söndagen.

"Kan inte sitta hemma och vara rädd"

Bombattentatet skrämde inte bort stockholmarna från centrum på söndagen. -Man ska inte låta sig skrämmas, säger Irena Konopka.

Kommersen rullade i stort sett som vanligt på Drottninggatan i det iskalla men soliga vintervädret. Polisen fanns på plats för att ta emot tips från allmänheten och svara på frågor. Men vid lunchtid var det tunt med besökare.

Irena Konopka från Västertorp hade åkt in till stan för handla som vanligt.

- Jag blev förvånad och chockad men man kan inte bara sitta hemma och vara rädd och låta sig skrämmas. Jag tror att det var en engånshändelse, kommenterar hon.

Ida Kronberg och hennes väninna Maja Wendel kom från Göteborg och passerade bombplatsen tidigt på eftermiddagen.

- Min mamma ringde och berättade vad som hade hänt och man blir ju skraj, usch, sa Ida Kronberg.

-Var det här han sprängde sig? Så fruktansvärt, sa Maja Wendel.

David Svensson och hans dotter Elinor åkte också orädda in till stan och ovetande om i vilken korsning den döde mannen hade sprängt sig. Liksom många andra stannade de till för att titta på medieuppbådet och polisen på platsen.

- Jag känner mig inte särskilt orolig. Jag tror att det var en ensam galning, en psykiskt sjuk människa som inte mådde så bra, säger David.

Elisabeth Lopez var i Stockholm på snabbvisit.

-Jag har bott många år i USA och det här är inget jag kan bli skärrad över. Min vänninna bor i Mexico city, där lever folk verkligen i skräck för allt vad som hända. I jämförelse med vad som kan hända där, så är den här händelsen ingenting.

Mest läst