Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asda

Kalla: Ville också ha lite spänning

I damstafetten var det inget snack. Piteå tog sitt tredje raka guld i utklassningsstil. Laget var så överlägset att Charlotte Kalla hade bett lagkamraten, Jennie Öberg, att sakta ner inför den sista växlingen. – Jag ville också ha lite spänning, säger Charlotte Kalla till SVT.

Efter Sofia Henriksson på förstasträckan tog Jennie Öberg över för Piteå och avgjorde i praktiken damernas 3x5 kilometer. Sprintspecialisten, som hade ena handen i gips för bara en vecka sedan, gav Charlotte Kalla ett försprång på 30 sekunder. 

– Jag sa till Jennie (Öberg) inför att hon inte behöver avgöra så tidigt. Jag ville också ha lite spänning, säger Charlotte Kalla till SVT och skrattar.

– Men jag fick fokusera på att bara åka så fort som möjligt. 

När Kalla hade gjort sitt hade avståndet växt till drygt en minut före Åsarnas Ida Ingemarsdotter. Ytterligare halvminuten efter tog IFK Umeås Jonna Sundling brons.

I herrstaffeten blev det också favoritseger. Alldeles före ingången till Lindbäcksstadion i Piteå fick Anton Lindblad luckan som räckte för att hålla undan till seger. Hudiksvall, med veteranerna Anders Södergren och Daniel Richardsson på de första sträckorna, var 2,6 sekunder före tvåan Falun-Borlänge och tre före trean Piteå.

I den lätta fristilsbanan var det svårt att skapa luckor. Anton Lindblads guldryck var kort men effektivt. 25-åringen är med i utvecklingslandslaget och har prickat formen till SM.

-Det var en ovan situation för mig, men jag har märkt att lopp oftast avgörs strax innan upploppen. Tanken var att göra så och det gick ju bra, men det var mycket mjölksyra på slutet, sade Lindblad, som inledde SM med individuellt brons på 15 kilometer, till SVT.

Falun-Borlänge saknade stjärnan Calle Halfvarsson och dessutom tvingades Oskar Svensson hoppa av precis före stafetten. Anton Hedlund tackade för förtroendet med att suga fast i ryggarna på Lindblad och Piteås Jesper Modin och sedan spurta hem silvret.

Mest läst