Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asfd

Kalla vill inte prata om usla formen

Charlotte Kalla tog timeout från medierna. Efter masstartsloppet över 10 kilometer i Falun, som slutade med en sjunde plats, gick hon raskt igenom mixade zonen och lämnade snabbt arenan. Undantaget var korta kommentarer till SVT och TV4. -Charlotte Kalla kommer inte att ge några fler intervjuer i dag. Det var mitt beslut att hon skulle gå igenom fållan, sade förbundskapten Rikard Grip.

Turerna kring Charlotte Kallas formsvacka har accelererat under världscupdagarna i Falun.

Samtidigt som Kalla har det jobbigt i skidspåret sade damtränaren Mattias Persson i lördags att Kalla inte mår bra i själen. Dessutom önskade han i framtiden ett närmare samarbete med Kalla som i dag har Magnus Ingesson som tränare.

Uttalandet skakade landslagsledningen och präglade Kallas insats på söndagen, både före, under och efter loppet. Hon gav ingen intervju till SVT på morgonen, vilket är brukligt. Hon kom snabbt på efterkälken under loppet och blev länge liggande på marken efter målgången. Lagkompisarna fick hjälpa henne upp.

"Hon har inga svar"

Därefter gav hon först en kort intervju till SVT som frågade hur hon mår med tanke på Mattias Perssons uttalande. Hennes svar blev: "Det uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson". Därefter fick TV4 en kort kommentar innan hon tackade nej till alla övriga frågor, vilket är mycket ovanligt.

-Hon har hamnat i ett ekorrhjul med många frågor som måste besvaras. Det är frågor hon inte själv har svar på just nu. Ibland kommer man till en återvändsgränd där det inte tjänar något på att älta saker och ting. Hon har inga svar. Därför jag lät henne gå, sade Rikard Grip som erkänner att det är en del av skidåkarnas jobb att svara på mediernas frågor efter loppet: -Jag rymmer också ibland från arbetsuppgifter på jobbet. Nu tyckte jag det var okej för henne att göra det.

Charlotte Kallas lopp i Falun innebär att det inte är självklart att hon åker för-VM i Lahtis nästa vecka. Grip förklarar att de inom kort ska ta ställning till detta.

-Vi gör hela tiden avstämningar i hennes tävlingsplan och nu får vi ta ställning till om det är rimligt att hon åker i Lahtis. -Skulle jag ha jobbiga dagar på jobbet skulle jag också tycka det är tufft och slitsamt. Men jag vill inte gå in på hur man mår i själen.

Öppen för förändring

Samtidigt signalerar längdchefen Johan Sares att han är öppen för förändringar i organisationen kring Charlotte Kalla till nästa år:

-Om Mattias Persson anser att han inte når fram till Charlotte Kalla så är det givetvis något vi får diskutera efter säsongen. Här är det ju viktigast att lyssna på vad Charlotte Kalla vill.

En svensk skidtjej som mår riktigt bra är Maria Rydqvist, som gjorde ett mycket bra lopp och kom femma. En toppinsats som gör det ännu svårare för henne att avgöra om det blir en satsning inför nästa års VM i Lahtis med tanke på att hon är mor till två barn.

-Just nu vet jag inte alls hur det blir. Idrotten kräver att jag prioriterar den högt, men det måste jag också göra med barnen. Samtidigt är det viktigt och visa att det går att vara mamma och bedriva toppidrott.

Vann söndagens lopp gjorde Therese Johaug klart för Heidi Weng och Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredje plats. Trippelt norskt i topp.

Mest läst