Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
kalla

Kalla floppade på favoritdistansen

De tunga banorna och den höga höjden i Canmore sög på nytt musten ur Charlotte Kalla i längdskidornas finaltour. Den svenska skiddrottningen fick se såväl de suveräna norskorna som många andra före sig i resultatlistan från sin 14:e plats i fristilsloppet över en mil.

Charlotte Kalla var 1.18,9 från täten på det som normalt är hennes favoritdistans. Hennes förhoppningar om en tätplacering under Kanadatouren kom på nytt på skam.

-Det kändes inte jättebra idag. Det kände jag i långbacken och sedan när jag skulle driva på efter den branta delen, sade Kalla till SVT efter loppet. -Det är väldigt fysiskt jobbigt när inte kroppen är med.

Ingvild Flugstad Østberg överraskade med att vinna loppet, samtidigt som Heidi Weng var tvåa och drygade ut försprånget till världscupsuveränen Therese Johaug i världscupens finaltour.

Weng var 23 sekunder efter Østberg, men 17 före Johaug som oväntat fick nöja sig med sjätte plats och hon har 30 sekunders ledning inför den norska duellen på den avslutande klassiska jaktstarten över 10 kilometer på lördagen. Kalla är på tionde plats, 5.48,4 efter Weng.

-Otroligt märkligt att det blev så här. Jag hade ett tungt andravarv och de var jätteskönt att jag gick ut en minut efter Therese och hela tiden fick tider på henne, sade Heidi Weng. -Det är otroligt skönt att inte har har Therese i ryggen på en gång i morgon. Men jag önskar att det hade varit fristil med tanke på hur det gick idag.

De övriga svenskorna, Anna Haag och Hanna Falk, kom på 30:e respektive 37:e plats.

Ställningen inför det åttonde och sista loppet (10 km klassisk jaktstart) i världscupens finaltour i Kanada:

1) Heidi Weng, Norge, 2.06.39,6, 2) Therese Johaug, do, +30,0, 3) Ingvild Flugstad Østberg, do, +1.24,4, 4) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, do, +1.57,4, 5) Jessica Diggins, USA, +3.20,2.

Sv plac: 10) Charlotte Kalla +5.48,4, 21) Anna Haag +10.22,1, 31) Hanna Falk +12.56,6.

Mest läst