Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

    Den här artikeln ingår för dig som är kund.

    Köttfärs som festmat

    Köttfärs kan lätt förvandlas till rena festmaten. Med smakfull sås och goda tillbehör fixar man festmat för under hundralappen.
    Hackad pepparbiff innebär att färsen kryddas med svartpeppar. Om man vill kan även hackad grönpeppar blandas i. Biffarna bjuds med pepparsås som kryddas med grovmald svartpeppar och dragon.
    Arbeta samman färs, ägg och kryddor. Forma fyra tjocka biffar. Stek biffarna 6-7 minuter på vardera sidan i lika delar smör och rapsolja. Här handlar det om tjocka biffar så stek vid ganska låg värme alternativt efterstek i ugn.
    Koka upp vatten och grädde i kastrull. Smaksätt med koncentrerad kalvfond, svartpeppar och dragon. Red av med maizena som blandats med en skvätt vatten. Färga såsen med sojakulör och låt den sjuda några minuter innan den bjuds till de hackade pepparstekarna.