Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Ståle

Kängan till Hamrén: Blivit som Lagerbäck

Ståle Solbakken är ett högt aktat tränarnamn i Norden efter hans många år i FC Köpenhamn. I Olof Lundhs podcast har norrmannen nu tyckt till om Erik Hamréns landslag. – Det var ju mycket mer Lagerbäck än vad kanske många vill erkänna, säger han i podcasten.

Lars Lagerbäck har nått stora framgångar med Islands landslag och kommer precis som Sverige och Erik Hamrén spela EM i sommar. Nu har FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken gett sin syn på det svenska landslagets spelsätt, och ser likheter mellan Lagerbäcks landslag och efterföljaren Hamréns dito.

– De spelade enkelt, de fick Zlatan att agera första försvarare, de prövade att spela ett renodlat zonförsvar och det slog de Danmark på över två matcher. Det var ju mycket mer Lagerbäck än vad kanske många vill erkänna i Sveriges två senaste landskamper, säger han i Olof Lundhs podcast.

Solbakken har tagit flera danska guld med FCK och basar nu över EM-aktuella svenskar som Ludwig Augustinsson, Robin Olsen och Erik Johansson. Han har själv ryktats som ett av namnen som kan ta över efter Hamrén efter EM.

– Som det är nu trivs jag väldigt bra i Köpenhamn så jag har inte tänkt på det. Men det är ett fint jobb och ett spännande jobb nu när det kommer många nya ganska unga och lovande spelare. Utmaningen att spela ihop ett nytt landslag efter Zlatan, även om han nog kan spela ett par år till om han vill det, säger Solbakken.

Mest läst