Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lotta3.jpg

Kämpade på i regnet

Det blev en blöt premiär av allsången på Liseberg.

Allsång

Allsång

"Nu är det äntligen sommar", sjöng Lotta Engberg inledningsvis. Gårdagskvällens besökare på premiären av Lotta på Liseberg kunde snabbt konstatera att detta inte gällde vädret. 13 grader, snålblåst och regn gav snarare höstassociationer.

Kvällens gästartister gjorde dock sitt bästa för att värma besökarna. Barbro "Lill-Babs" Svensson gjorde sin Så mycket bättre-version av Petters Så klart och Lisa Miskovsky framförde sin melodifestivallåt Who's gonna save tonight till stort jubel.

Två av de som trotsade vädret var Leif och Birgit Fransson från Ängelholm. De var i Göteborg för att besöka barnbarnen men passade på att klämma in ett allsångsbesök också.

– Vi är här för att Birgit älskar Lotta Engberg. Vår favoritallsång är låt hjärtart va' med, sa Leif Fransson.

Det gamla örhänget gick de dock miste om. I stället fick de bland annat höra Thomas Di Leva leda publiken i Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg. Passande då kvällens tema var Välkommen till Göteborg.

Störst jubel under kvällen fick Rasmus Seebach som äntrade scenen samtidigt som regnet gick från att dugga till att ösa.

Och så var den göteborgska allsångssommaren inledd.

Kvällens...

Publiksiffra: 2100

Tema: "Välkommen till Göteborg"

Artister: Lill-Babs, Lisa Miskovsky, Rasmus Seebach, Thomas Di Leva

Väder: Göteborgssommar när den är som allra sämst.

Tappraste: Publiken som höll ut i ovädret.

Proffsigaste: Lotta Engberg. annalkande rättegång, regn och rusk – ingenting stoppar Lotta som är oklanderlig i rollen som allsångsledare.

Mest läst