Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Christoffer Källqvist.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Källqvist en van vinnare

  Ikväll fylls Rambergsvallen av Gothia Cup-spelare som drömmer om framgångar i slutspelet. På planen får de se en målvakt som vunnit turneringen tre (!) gånger. GP har träffat Christoffer Källqvist inför Häckens omstart i Allsvenskan.

  – Sista gången jag var med och vann Gothia var 2001. Då vann vi alla matcher från åttondelen och framåt på straffar, minns Källqvist.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  En stor seger för en målvakt förstås, och det var en händelserik period i fotbollskarriären. Året innan hade han gjort debut i både Allsvenskan och U21-landslaget – som 17-åring.

  – Jag var med i pojklandslaget hela vägen egentligen. Jag minns det som väldigt roligt men slitsamt att åka iväg en vecka för att sedan komma hem och tända till för seriespel igen. Men jag skulle gärna göra om det, säger han.

  – Nej, inte alls. Jag utvecklas hela tiden och kan fortfarande bli bättre på allt

  Det som då var 17-årige talangen Källqvist är i dag snart 27-åriga och trygga Källqvist.

  – Det är väldigt stor skillnad på hur jag pratar nu. Då ville Mats (målvaktstränare Johansson) att jag skulle skrika mer. Nu får han nästan be mig hålla käften, säger Källqvist och skrattar.

  – Men det handlar inte bara om att skrika, man ska gärna veta vad man skriker om också. Den tryggheten är något som kommit med åren och den gör försvaret lugnare.

  Lugnet är ett signum även vid sidan av planen. Under två och en halv veckas ledighet från träning har Christoffer har varit hemma och slappat med dottern Tindra, 15 månader.

  – Men jag har ett väldigt tacksamt jobb på det sättet också. De dagar vi kör ett pass är jag hemma klockan 13, så det fungerar bra.

  Inför omstarten i Allsvenskan mot Helsingborg tycker sig Källqvist ha sett tydliga förbättringar från våren.

  – Vi har egentligen bara kört på som vanligt, men det märks att vi har gått framåt med de goda träningsmöjligheterna, säger han.

  – Under våren tappade vi vårt fina omställningsspel, vi hoppas hitta tillbaka till det. Vi vet att försvaret är bra.

  Häcken är i princip skadefritt efter sommaren. För Källqvist gäller bara att hålla ljumskarna i schack, de kan krångla sedan en gammal överansträngning. Men några målsättningar vill han inte prata om.

  – Vi kör verkligen på klyschan om en match i taget. För när vi går ut och tar jobbet i varje match så kan vi slå vilket lag som helst. Gör vi det inte så gäller det omvända, säger Källqvist.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.