Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
2461b1024.jpg

Källa: SDU-ordförande kan få sparken

SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand riskerar att förlora sitt jobb som tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli.

Enligt en källa på SD-kansliet så pågår nu en granskning om huruvida Kasselstrand varit illojal mot sin arbetsgivare när han skrev debattartikeln som var kritisk till hanteringen av Almqvist.

Kasselstrand skrev förra året en annan debattartikel där han var kritisk till partiets hållning i Palestinafrågan. Enligt uppgift till TT fick han då en varning av arbetsgivaren för att ha varit illojal. En överenskommelse skall då ha gjorts om att Kasselstrand ska informera SD i för väg inför kommande debattartiklar.

I debattartikeln i DN kritiserade Kasselstrand öppet Jimmie Åkesson och partiledningens beslut att frånta Erik Almqvist hans politiska uppdrag i partiet.

"Att så impulsivt frånta framträdande partiföreträdares förtroendeuppdrag är inte att ta ansvar, det är att falla för mediernas drev", skriver Gustav Kasselstrand, ordförande, och William Hahne, vice ordförande i artikeln.

"Nu uppmanar vi alla i partiet att stötta en vän och kollega även i svåra tider, snarare än att låta media agera självutnämnda domare".

-Jag tycker att man ska vara mer varsam med sina egna partiföreträdare, sade Kasselstrand till TT tidigare under dagen.

Rent principiellt sade han sig stå för en hård linje mot personer som yttrar sig negativt för partiet.

-Men om den linjen leder till att partiets ekonomiskpolitiske talesperson sparkas från sin post och uppmanas lämna sin riksdagsplats, då finns det anledning att se över det här. Det var nog inte syftet med policyn, sade Kasselstrand.

Mest läst