Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Jungmark sist i premiären: Aldrig hoppat så dåligt

Ebba Jungmarks säsongsdebut blev inte vad hon hade hoppats på. 1.70 och en delad sistaplats i slovakiska Banska Bysterica var långt ifrån någon succéstart på året. – Jag har aldrig hoppat såhär dålig i mitt liv, säger Ebba Jungmark.

I årets första inomhustävling hade Ebba Jungmark hoppats på ett skönt formbesked. Men beskeden hon fick var inte positiva. Efter att ha klarat 1.70 i första försöket rev hon ut sig redan på 1.75 och slutade på delad sistaplats. Tävlingen i Banska Bysterica blev en tuff start på säsongen.

– Jag har aldrig hoppat såhär dåligt i mitt liv. Det gick skitdåligt. Lyftet fanns inte riktigt där, säger Ebba Jungmark och fortsätter:

– Uppbyggnadssäsongen har gått bra men jag har inte hittat hoppningen ännu.

Jungmark fick inte det avstamp på säsongen hon hoppats på. Resultatet i Slovakien motsvarade inte 28–åringens förhoppningar.

– Jag har satt lite för höga förväntningar på mig själv. Jag har sökt efter att få till en bra hoppning och att det ska lösa sig. Men i dag fanns det inte. Jag får åka hem och tänka om med hoppningen, säger hon.

Mölndalshopparen kan inte skylla fadäsen i säsongspremiären på störande skador, hon har kunnat träna som planerat fram till tävlingen.

– Jag har varit skadefri och kunnat köra all den styrka jag vill. Det finns tid att fixa till det här till sommarsäsongen börjar, säger hon.

Desto bättre gick det för Götas Sofie Skoog. I sin tredje tävling för året satte hon sitt tredje raka personliga rekord. 1.91 stannade 25–åringen på vilket gav henne en andraplats. Hon försökte på OS–kval höjden 1.93 men rev samtliga tre gånger.

Mest läst