Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Julstad Göteborg växer fram

Pussar och kärlek och ännu mera färg än i fjol. Fredag kväll tänds etapp 2 av Julstaden Göteborg.

Julstaden Göteborg växer i år igen. Nytt för den här säsongen är så kallade konstpauser utefter det tre kilometer långa stråket från Liseberg till hamnen.

Ljuskonstnären Michael Richter har byggt ett ljushus vid Charles Felix Lindbergs plats och en lysande änglastol vid Eva Paley's. I Vasaparken, ett stenkast från julstadsstråket, har samme man ihop med göteborgska ungdomar byggt ljuskonstverk.

Den som vandrar hela vägen ned till hamnen får belöning i form av grafiska bilder som projiceras på Skanskaskrapan. På vägen dit kan man passa på att kyssas i någon av de många pusstationerna.

Men först ska julstaden invigas. Den som vill följa hela programmet bör ta sig till Harry Hjörnes plats klockan 16 för att se premiärvisningen av multimediashowen som projiceras på husfasaderna.

Klockan 17 avgår så ett fackeltåg från Gustav Adolfs torg mot Götaplatsen. Den som är tidigt ute kan få en egen fackla att bära. I tåget finns förutom vanliga göteborgare hundra körsångare, Göteborgs Lucia och Discoverybesättningen med Christer Fuglesang som bytt rymdkapseln mot häst och vagn.

På Götaplatsen vidtar så eldspektakel av In Mind Studios innan Göran Johansson, kommunstyrelsens tidigare ordförande och initiativtagare till Julstaden, kan trycka på knappen och tända upp staden i rött och rosa. Årets julfilm Hjärtan som julklappar visas förstås och Luciaföljet sjunger vackert.

18.30 invigs så Vinterlandskapet i Bältespännarparken med körsång från den sjungande julgranen. Den som vill vara säker på att få en puss under misteln förevigad bör boka tid på goteborg.com.

Bild - 2
Mest läst