Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Juholts regionala kollegor stryper tillväxtsatsningar

Håkan Juholt och Tommy Waidelich (S) föreslår en tillväxtkommission för Västsverige samtidigt som deras kollegor i Västra Götaland skär ner anslagen till de så kallade tillväxtprogrammen med 30 miljoner. Sådana piruetter har vi inte råd med i nuvarande situation kring Saab, skriver Kristina Jonäng (C) i en replik.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Alltför få debattörer och politiker begriper att Västra Götaland tagit över ansvaret för en stor del av näringspolitiken sedan regionen bildades. Därmed har Västra Götalandsregionen ett stort eget ansvar i förhållande till andra delar av Sverige när kriser av den typ vi nu upplever vid Saab uppstår. Förslaget om en tillväxtkommission för Västsverige vittnar om att inte heller Håkan Juholt har förstått vilket ansvar som den S-styrda regionen har för att åstadkomma tillväxt och utveckling i Västsverige.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Västra Götalandsregionen hanterar drygt 600 miljoner kronor i egna utvecklingsresurser som tillsammans med motfinansiering från EU, näringslivet och kommunerna handlar om totala utvecklingsinsatser på närmare två miljarder kronor årligen.

I dessa utvecklingsresurser finns medel för de så kallade tillväxtprogrammen för viktiga insatser i ökat entreprenörskap, satsningar i små och medelstora företag samt insatser för att stärka fordonsindustrin. Just dessa medel till tillväxtprogram har Juholts S-kollegor i Västra Götaland skurit ned med 30 miljoner 2012. Rensa upp i dina egna regionala partiled innan du kommer med statliga luftslott, Juholt!

Kristina Jonäng (C)

oppositionsråd

Västra Götalandsregionen

Bild - 1
Mest läst