Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Juholt: Glad och tacksam

Den nyss avgångne partiledaren Håkan Juholt ger Stefan Löfven sitt fulla och helhjärtade förtroende.

I ett sms till TT skriver han: "Jag är mycket glad, tacksam och lättad över att Stefan Löfven i denna för oss socialdemokrater svåra period är beredd att axla ansvaret för partiet."

Juholt lyfter fram att Löfven är en "stark företrädare för socialdemokratins starka framgångsmodell byggd på tillväxt och solidaritet".

"Det är viktigt att den nye partiordföranden nu får det stöd och förtroende som behövs för att framgångsrikt hävda socialdemokratins idéer och politik samt leda oss tillbaka till regeringsmakten senast i 2014 års val", skriver han i meddelandet till TT.

Carlsson kommenterar

Även förre statsministern Ingvar Carlsson kommenterar VU:s beslut i ett pressmeddelande:

"Stefan Löfven och jag har tidigare suttit tillsammans i ledningen för Olof Palme Internationella Center. Han visade stor kunskap och engagemang för internationella frågor. Stefan Löfven är alltså inte bara en erfaren och modig facklig ledare. Han har en bred politisk kompetens. Jag är övertygad om att med honom i ledningen kommer socialdemokratin att spela en allt viktigare politisk roll i Sverige och även i Europa och världen i övrigt".

Juholts uppgång och fall
HAN KOM som en frisk fläkt i partiet. Debattlysten och stark. Men det blev en rekordkort tid i S-toppen för Håkan Juholt. I en exklusiv intervju med sin gamla tidning Östra Småland på avgångsdagen sa han bland annat: "Jag har känt klassföraktet i vissa kretsar". Han kände sig aldrig riktig accepterad i Stockholms politiska värld och menar att han sågs som en bonnläpp, en Åsa-Nisse.
Mest läst