Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Juholt fick fallskärm

Nyvalde S-ledaren Håkan Juholt fick ut en fallskärm när hans företrädare Mona Sahlin snuvade honom på jobbet som partisekreterare, skriver Expressen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-När en biträdande partisekreterare lämnar sin post betalar vi lön i ett år efter att man har slutat, oberoende av vilket skäl, med avräkning för nya inkomster, säger Tommy Ohlström, partikassör i Socialdemokraterna.

Men enligt Juholt är avtalet till för att kompensera den som slutar i samband med en konflikt.

-Vi har ett sådant avtal med vår partiledning om man skiljs från ett uppdrag där det kan ligga en konflikt i botten. Det är för att någon ska ta på sig uppdraget att ingå i vårt partis ledning, säger han till tidningen.

Förutom de 54 500 kronor i månaden Juholt tjänade som riksdagsledamot fyllde partiet på så att han fick en lön på totalt cirka 80 000 kronor, mellan juni 2009 och maj 2010.

När Marita Ulvskog blev partiets toppnamn i EU-valet gick Håkan Juholt in som t f partisekreterare. Det innebar att han fick tacka nej till att själv kandidera i valet och det uppfattades som att han senare skulle väljas till partisekreterare. Men Mona Sahlin sidsteppade honom och utnämnde i stället Ibrahim Baylan.