Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Juholt: "Det blir ingen enkel resa för S"

Nu har Håkan Juholt hållit sitt stora tal på Socialdemokraternas förtroenderåd. GP:s Åsa Brevinge är på plats.

Vad sa han?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var ett både självrannsakande, ideologiskt och politiskt tal, kan man säga som en sammanfattning. Vi är och har för länge varit spretiga och otydliga sa han om partiet. Han sa också att det inte är någon enkel resa som partiet har framför sig och alla kuggar har en roll i den resan – partiets verkställande utskott, partistyrelsen, riksdagsgruppen – alla ska tillsammans göra bättre.

Mot regeringen riktade han kritik flera gånger: Det är inget modernt med barnfattigdom, stigande elpriser, stillastående tåg och otrygga anställningar, sa han bland annat.

Hur tog de 120 ombuden emot hans budskap och hur är stämningen i övrigt?

- Med mycket applåder, i vilka man kanske ska läsa in mer tröst än entusiasm. Även denna gång visade Håkan Juholt att han är en bra talare, men han verkar ha en förtroendekris med sin talskrivare och hoppade över stora delar i den skriftliga versionen och improviserade mycket. Om stämningen i övrigt är det lite för tidigt att uttala sig, men det är långt ifrån kongressens klang och jubel när han valdes.

Vad händer mer idag?

- På lördagseftermiddagen presenterar Tommy Waidelich de nya målen för den ekonomiska politiken och ombuden håller interna utskottsförhandlingar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.